Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szaftos fasírt baconben

Szaftos fasírt baconben
Szaftos fasírt baconben
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szereti a család a fasírtot egyben sütve vagy gombócnak, így törtem a fejem, hogy lehetne változatosabbá tenni. Ez lett belőle! Azóta rendszeresen készítem, sikere volt.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ebédre, vacsorára egyaránt kiadós, finom étel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A darált húst összekeverjük a beáztatott, kinyomkodott zsemlével, tojással, fűszerekkel, és közepes nagyságú gombócokat készítünk belőle.
  2. A gombócokat körbetekerjük 1-1 baconszelettel, és elkészítjük a hagymás alapot. Egy fej vöröshagymát szeletekre vágunk, és a két ek. olajon üvegesre pároljuk, enyhén megsózzuk. Beletesszük az elkészített gombócokat, kicsit átsütjük, de nem kevergetjük, majd kb. 1 dl vízzel felöntjük, és lefedjük, kb. fél órát így pároljuk.
  3. Bekapcsoljuk a sütőt, és grillen pár percet sütjük, hogy aranysárga legyen a gombóc.
  4. Bármilyen körettel jó, ha több a szaft, még tésztával is tálalhatjuk, de friss kenyérrel is finom.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 006
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

márti1218

Mióta szakács: 2017.08.08.
72 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fasírozott, baconbe tekert fasírt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

416
darált sertéshús 40 dkg
tojás 1 db
vöröshagyma 2 közepes db
citromhéj 1 citromból nyert
petrezselyem 1 csokor
bacon 7 szelet
zsemle 1 db
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
víz 1 dl