Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szaftos rakott zöldbab

Szaftos rakott zöldbab
Szaftos rakott zöldbab
95 perc / előkészület: 25 perc főzés: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nyár elmaradhatatlan retró kedvence!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát finomra vágjuk, és egy nagy serpenyőben vagy edényben megfuttatjuk a felhevített olívaolajon.
  2. Hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig pirítgatjuk. Megszórjuk fűszerpaprikával, 1 percig kevergetjük, majd hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, a passzírozott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, elkeverjük, és egy készre főzzük kb. 30 perc alatt.
  3. A rizst közben megfőzzük, vagy maradék rizst használunk.
  4. A zöldbabot megpucoljuk, felvágjuk, és sós vízben puhára főzzük, majd lecsöpögtetjük. A kész húsos ragut összekeverjük a rizzsel.
  5. Egy nagy tűzálló tálat kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával. Leterítünk rá egy réteg babot, majd erre tesszük a húsos -rizses réteget. A tetejére tesszük a bab másik felét, jól elegyengetjük, majd megkenjük a tejföllel, megszórjuk morzsával, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 40 percre.
  6. Felvágás előtt jó negyed órát pihentetjük, majd extra tejföllel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 22
össznézettség: 8 619
elküldve: 1
receptkönyvben: 147
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
962 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

rakott vajbab, paradicsomos rakott zöldbab

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

768
olívaolaj 3 ek
vöröshagyma 1 nagy db
darált sertéshús 70 dkg
fűszerpaprika 1.5 ek
paradicsom 2 közepes db
passzírozott paradicsom 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vajbab 1200 g
rizs 40 dkg
vaj 2 dkg
zsemlemorzsa 6 ek
tejföl 400 g