Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szaftos sajtos rakott krumpli

Szaftos sajtos rakott krumpli
Szaftos sajtos rakott krumpli
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors, és egyszerűen elkészíthető!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplikat egészben megfőzzük. Nem kell szétfőzni! A tojásokat is megfőzzök jó keményre.
  2. Miközben fő a krumpli és a tojás, felszeleteljük a kolbászt.
  3. A megfőtt krumplikat felkarikázzuk, és egy kivajazott tepsi aljára fektetjük, sózzuk, borsozzuk. (A legalsó réteghez vastagabb szeleteket vágjunk.) A krumplira kolbász és a már megfőtt tojás szeleteit rakjuk. Pár csepp tejföllel meglocsolhatjuk, és így folytatjuk a rétegezést.
  4. A legutolsó réteg krumpli legyen, amire öntsünk besamel mártást, és szórjuk meg sajttal. Addig sütjük, amíg a sajt aranybarna nem lesz.
  5. Besamel mártás: 2 evőkanál vajat olvasszunk meg, erre tegyünk 2 evőkanál lisztet. Kicsit megpiritjuk, majd hozzáöntjük a tejet, és habverő segítségével csomómentesre keverjük. A legvégén hozzáadjuk a tejfölt, és ezzel is elkeverjük. Ezt öntjük a krumplira.
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 26x22x6 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 24 876
elküldve: 3
receptkönyvben: 237
elkészítve: 17/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Réka-

Mióta szakács: 2011.11.01.
32 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott krumpli besamel mártással, sajtos-kolbászos rakott burgonya

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Danika2012
Danika2012 Fri, 2015-03-13 10:16

Szia elkészítettem és isteni finom lett. Most csinálom meg másodszor nagyon szépen köszönöm a receptet. :D

bunny17n
bunny17n Mon, 2014-01-20 20:39

Köszi a receptet,finom lett :) bár nem volt itthon tejföl,úgyhogy tejszínnel csináltam. Izgultam is hogy mi lesz belőle,de isteni így is :)

zildiki
Zildi / zildiki Sat, 2013-07-13 21:30

Én is azért nem szerettem a rakott krumplit, mert túl száraz, de így isteni!

reka1993
Réka- / reka1993 Sat, 2012-06-30 12:01

Én is jobban szeretem így, a hagyományos nekem túl száraz volt :) Örülök , hogy ízlett!

bernadett85
bernadett85 Mon, 2012-06-25 12:25

Ez valami isteni finom! Amióta így készítem mindig elfogy,imádják! Bár a gyerkőc csak virslivel szereti,így én azzal készítem,és még annyit változtattam,hogy a mártásba is reszelek sajtot,és a rétegek közé is öntök belőle.
Köszönjük a receptet!

891
burgonya 1 kg
tojás 7 db
csípős kolbász 30 dkg
sajt 10 dkg
vaj 2 ek
finomliszt 2 evőkanál
tej 2.5 dl
tejföl 180 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint