Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szaftos sólet

Szaftos sólet
Szaftos sólet
255 perc / előkészület: 15 perc sütés: 240 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sóletra is igaz, hogy ahány ház, annyi szokás - mi így szeretjük a legjobban!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A babot éjszakára beáztatjuk.
  2. Másnap a hagymát felaprítjuk, a zsíron kicsit megdinszteljük, majd hozzáadjuk a fűszerpaprikát. Elkeverjük, és lehúzzuk a tűzről.
  3. Egy nagyobb, sütőbe is tehető edénybe tesszük a hagymás paprikás zsírt. Rákanalazunk egy sor babot, egy adag gerslit, megsózzuk, borsozzuk, majd rátesszük a füstölt libacombot, a darabokra vágott szegyet és a velős csontot.
  4. Rászórjuk a maradék babot és gerslit, majd felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. A tetejére teszünk 2 tojást (tehetünk többet is, ha szeretnénk, és elfér az edényben).
  5. Lefedve 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 3-6 óra alatt megsütjük. Akkor jó, ha a bab puha, és az összes folyadékot felszívta. Ha kevés lenne, útközben pótoljuk.
  6. Ha kész, a húsokat felvágjuk, és a babbal együtt tálaljuk.
  • sütési hőfok: 150°C
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 27
össznézettség: 18 950
elküldve: 0
receptkönyvben: 58
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1125 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: zsidó
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

sólet

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csigacsülök
Csigacsülök Fri, 2017-11-24 08:42

Szia! Nagyon tetszik a recepted, de szeretném megkérdezni: fokhagymát nem teszel bele, vagy csak véletlenül kimaradt?

641
fejtett bab 40 dkg
libazsír 2 ek
vöröshagyma 1 nagy db
libacomb 1 közepes db
marhahús 40 dkg
marha velőscsont 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tojás 2 db
gersli 20 dkg
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
víz 2 l