Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szaftos sütőtökös-gombás sült csirke

Szaftos sütőtökös-gombás sült csirke
Szaftos sütőtökös-gombás sült csirke
70 perc / előkészület: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ősszel az elsődleges alapanyag a sütőtök. Mi sem természetesebb, hogy bekerül a csirke mellé is a sütőbe. Gombával, zsályával és egy kis tejszínnel nagyszerű ragu készül a csirke alatt, amit isteni lesz a jól pirult husi mellé kanalazni.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha hozzájuttok egy kevés vargányához, akkor pirítsátok meg, és dobjátok az edénybe a combok mellé, nagyszerű ízt kölcsönöz neki!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bacont kockázzuk, a csirkét mossuk és szárítsuk le, a hagymát pucoljuk, negyedeljük, a sütőtököt hámozzuk és vágjuk nagyobb kockákba, a gombát, ha kisebb fejű, akkor mosás, szárítás után elég felezni, ha nagyobb, negyedeljük.
  2. Egy nagy vasból készült edényt tegyünk a tűzhelyre, nagy lángon pirítsuk le benne a bacont, majd szűrőkanállal szedjük ki egy tálra.
  3. Ekkor dobjuk az edénybe a combokat, és a bacon zsírján pirítsuk körbe őket úgy, hogy jól perzselődjenek meg mindenhol. Közben sózzuk-borsozzuk, aztán pirultan szedjük ki a bacon mellé a tálba.
  4. Tegyünk két kanál vajat a tálba, várjuk meg, míg jól felhabzik, akkor dobjuk rá a gombát, sózzuk, borsozzuk, dobjunk mellé pár széttépkedett zsályalevelet.
  5. Rövid pirítás után dobjuk az edénybe a rétegekre szedett, negyedelt hagymát és a sütőtököt is, forgassuk át őket a gombával a zsiradékon. Ha úgy ítéljük meg, ilyenkor tehetünk még egy kanál vajat mellé.
  6. Amikor picit pirultak a zöldségek, rátehetjük a combokat, szórjuk a tetejére a bacont, fedjük le az edényt, és tegyük a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 3/4 órára sülni.
  7. Vegyük le az edény fedelét, öntsük alá a tejszínt, mozgassuk át vele husit és a zöldségeket, aztán így fedő nélkül hagyjuk még pirulni-sülni a combokat úgy 15 percig. Tálaljuk főtt rizzsel, bulgurral, kuszkusszal vagy quinoával, ezek jól felszívják az értékes szaftot. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 381
elküldve: 3
receptkönyvben: 77
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
287 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: ősz
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Tejszínes-gombás csirke, sült csirke őszi raguval, sütőtökös csirke, gombás csirke, sült csirke zöldségraguval

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

666
bacon 10 dkg
csirke felsőcomb 4 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
vaj 2 ek
csiperkegomba 50 dkg
sütőtök 50 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
zsálya 8 db
habtejszín 200 ml