Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szaftos tarja ínyenceknek

Szaftos tarja ínyenceknek
Szaftos tarja ínyenceknek
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sertéstarja akadt a kezembe, amikor a fagyasztóban turkáltam, és megálmodtam ezt az elsőre furcsa, de isteni finom receptet :-) Senki ne ijedjen meg a juharsziruptól, mert az fogja kihozni az ízét :-)

hozzávalók / 4 adag

Tarja

Rizs

ajánlat

Azoknak ajánlom, akik szeretik az édes és sós ízek harmóniáját :-) Jó étvágyat :-* 

Szólj hozzá!

elkészítés

Tarja

  1. A tarját vékony csíkokra vágjuk, majd félretesszük. Megtisztítjuk a vöröshagymát, megpucoljuk és felaprítjuk, közben egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Felkockázzuk a kolbászt, és a hagymával együtt a megpirítjuk. Miután kellően megpirult, kiöntjük egy tálba.
  2. Állítsuk maximumra a fokozatot, és öntsük bele a tarjacsíkokat. Addig pirítsuk, amíg egy kis pörzsanyag nem keletkezik a húson. Öntsük vissza a kolbászos hagymát, nyomjuk bele a fokhagymát, majd adjuk hozzá a babkonzervet is. Ne öntsük le a levét, sőt engedjünk 1 dl vizet a már üres dobozba, és öntsük bele a serpenyőbe, hogy szépen megpárolódjon a hús, és maradjon egy kis szaftja is. Vegyük le közepesre a fokozatot.
  3. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a mustárt és a juharszirupot, majd rátesszük a fedőt, és puhára pároljuk. Ne kevergessük sokat, mert szétmegy a bab. 20 perc után tegyük bele a lecsepegtetett kukoricaszemeket is. Ha rövidebb lével szeretnénk, a végén forraljuk magasabb fokozaton, fedő nélkül.

Rizs

  1. A rizst kicsit lepirítjuk, majd felöntjük forrásban levő vízzel. Öntsük hozzá a kukoricaszemeket és a konzerv levét is.
  2. Sózzuk, tegyük rá a fedőt, és főzzük puhára a legkisebb fokozaton. A lehető legritkábban keverjük át, különben kása lesz.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 662
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Eszti reform konyhája

Mióta szakács: 2017.11.24.
14 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Babos tarja kukoricával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1065
napraforgó olaj 3 ek
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
kolbász 10 dkg
sertéstarja 50 dkg
csemegekukorica 50 dkg
vörösbab 25 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
mustár 1 teáskanál
juharszirup 0.5 ek
rizs 25 dkg
0 ízlés szerint
víz 3 dl
csemegekukorica 50 dkg