Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szaggatott krumplis pogácsa

Szaggatott krumplis pogácsa
Szaggatott krumplis pogácsa
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én kézzel kevertem össze a hozzávalókat, akkor amikor még nagyon meleg volt a krumpli. Mindenki ízlés szerint sózza! Nagyon finom, puha tészta lesz, ami még másnap is ugyanolyan, mint amikor készítettük. Azért találtam ki ezt a receptet így ebben a formában, mivel próbálok kevés lisztet beletenni az ételeinkbe, és ezáltal nagyon jó krumplis íze maradt a tésztának. Mivel túl lágy a tészta a nyújtáshoz, szaggatáshoz, ezért az evőkanál segítségével alakítottam ki a formákat (nem pogácsaszaggatóval).

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megmossuk a meghámozott és apró kockákra vágott krumplit. Sós vízben puhára főzzük. Még melegen villával összetörjük pépes állagúra.
  2. Hozzátesszük a tojást, az apróra vágott petrezselymet, a sót és a lisztet. Jól összekeverjük. Ha még kevés a liszt, adhatunk hozzá. Az a lényeg, hogy ne álljon össze, ne legyen kemény a tészta, hanem még ragadjon és jó zsenge maradjon.
  3. Forró olajba evőkanállal szaggassuk bele a tésztát, és nagy lángon süssük aranybarnára mindkét oldalát.
     

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 365
elküldve: 4
receptkönyvben: 186
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Linajany

Mióta szakács: 2011.08.06.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

krumplikrokett, olajban sült krumplis pogácsa, krumpli olajban készítve

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

andika3
andika3 Wed, 2012-09-19 09:17

Mi is nagyon szeretjük! Sőt az én családom csak ezzel eszi meg a vadast is, nem a zsemlegombóccal. De bármilyen " szószos " hús mellé is kiváló köret.

202
burgonya 4 közepes db
finomliszt 100 g
tojás 1 db
1 kk
petrezselyem 0.25 csokor
napraforgó olaj 2 ek