Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szalagos fánk Inom konyhájából

Szalagos fánk Inom konyhájából
Szalagos fánk Inom konyhájából
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A gyerkőceim kedvence, imádják! Ebből a mennyiségből kb. 30 fánkocskánk lesz.

hozzávalók / 4 adag

Sütőzsiradék

ajánlat

Az olaj legyen ugyan forró, de ne erős lángon süssük, mert akkor kívül megéghet, de a belseje nyers maradhat. A fánkok közepét -mielőtt az olajba teszem- kissé benyomkodom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a cukorral és 1 dl tejjel felfuttatjuk.
  2. A tálba öntjük a tojássárgáját, kissé megsózzuk, és állandó kavarás mellett hozzáadjuk a többi langyos tejet, a 7 dl lisztet, a megkelt élesztőt és az olvasztott langyos vajat. Fakanállal alaposan kidolgozzuk.
  3. Az edényt letakarva, a tésztát meleg helyen kétszeresére kelesztjük.
  4. Lisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagra kinyújtjuk, szaggatjuk, majd ismét letakarva kelesztjük újabb fél órát.
  5. Forró, bő olajban kisütjük, fahéjas porcukorral meghintve, lekvárral tálaljuk.
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 485
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

"Inom"

Mióta szakács: 2012.11.24.
70 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fánk, olajban sült fánk, farsangi fánk

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

809
finomliszt 2.5 bögre
tojássárgája 4 db
1 késhegynyi
tej 3 dl
vaj 4 ek
cukor 2 ek
friss élesztő 3 dkg