Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szalagos fánk Mercedestől

Szalagos fánk Mercedestől
Szalagos fánk Mercedestől
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Életem legelső fánkja. Kisöcsém szülinapjára sütöttem. A házi készítésű szomolyai feketecseresznye lekvárommal töltöttem meg a hagyományos sárgabaracklekvár helyett.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos tejbe elkeverjük az élesztőt, a porcukrot, és 1 ek lisztet, felfuttatjuk.
  2. Egy tálban összekeverjük a lisztet és a sót, majd hozzáadjuk az élesztőt, a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és az olvasztott vajat. Géppel vagy kézzel sima tésztává gyúrjuk. Nedves konyharuhával letakarjuk a tálat, kb. 30 perc alatt a duplájára kelesztjük.
  3. Lisztezett felületen ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd vízbe mártott pogácsaszaggatóval 6 cm-es korongokat szaggatunk belőle. A maradék tésztát összegyúrjuk, majd újraszaggatjuk.
  4. Egy konyharuhával letakarva 10 percig pihentetjük. Sütés előtt két hüvelykujjunkkal készítsünk mélyedést a fánk közepébe a lekvárnak.
  5. Felmelegítjük az olajat, de vigyázzunk ne legyen túl hideg, sem túl forró (négyesével sütöttem). Lyukas felükkel lefelé tegyük az olajba, 2-3 percig lefedve süssük, majd fordítsuk meg, fedő nélkül süssük 1-2 percig a másik oldalát.
  6. Papírtörlőn lecsepegtetjük, majd megtöltjük a lekvárral. Porcukorral meghintve kínáljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 472
elküldve: 12
receptkönyvben: 229
elkészítve: 5/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, buli receptek, hanuka, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

cseresznyelekváros fánk, házi fánk, fánk

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Beatrix567
Beatrix567 Sun, 2013-09-29 09:22

Isteni finom, köszönöm a receptet! Már sokadszorra csinálom, nagy sikerrel! :)

Buttercup.
Buttercup / Buttercup. Sat, 2013-01-19 14:39

Szia!Ma kipróbáltam a receptet, én is először sütöttem fánkot! Féltem, hogy milyen lesz elsőre, de nagyon finom lett, és nagyon egyszerű; én még néhány csepp rumaromát tettem a tésztába. Az olajat túlságosan felhevítettem, és kicsit barnábbra sültek, és gyorsabban, de így is átsült szerencsére. Köszi szépen, legközelebb is ezt fogom sütni mert a párom állandóan fánkot enne..:)

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Sat, 2013-01-19 20:20

Szia!Igazán örülök,hogy neked is jól sikerült elsőre,a rum biztos csak finomabbá tette.Az olajra ennél a receptnél különösképpen figyelni kell,inkább lassan hevítsük,és ne túl forróra.Majd legközelebb tökéletes lesz:)Szép estét!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Mon, 2012-07-23 17:25

Gyönyörű, tökéletes fánkok, és ráadásul elsőre! Gratulálok!!! :)
Üdvözlettel:Fahéj

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Tue, 2012-07-24 15:01

Köszönöm szépen:)Izgultam is egy kicsit,hogy fog sikerülni elsőre.Nem akartam Öcsém szülinapi édességét elrontani.Merész döntés volt úgy hogy elötte még nem készitettem,de ráfogom arra,hogy jó volt a recept,ezért sikerült.Üdv:Merci

607
finomliszt 50 dkg
élesztő 4 dkg
tej 2 dl
porcukor 6 dkg
vaj 5 dkg
tojássárgája 4 db
citromhéj 0.5 citromból nyert
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
sárgabaracklekvár 16 ek
porcukor 0.5 bögre
napraforgó olaj 1 dl