Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szalagos fánk Nemes Valitól

Szalagos fánk Nemes Valitól
Szalagos fánk Nemes Valitól
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hirtelen ötlet volt, hazajöttek a gyerekek, és mindenki szereti a fánkot, a recept a fejemben volt.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Leves után második fogásként, desszertként vagy egyszerűen vasárnap délután.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk, beleöntjük a lisztbe, majd hozzáadjuk a tojásokat, a maradék cukrot, sót, a többi langyos tejet felváltva a langyos vajjal.
  2. Összegyúrjuk az egészet, jól kidagasztjuk, majd letakarva duplájára kelesztjük.
  3. Deszkára kiborítjuk, kicsit ellapogatjuk, fánkszaggatóval kiszaggatjuk, és még így kelesztjük kb. fél órát.
  4. Az olajat felforrósítjuk, a fánkokat felfordítjuk, alul az ujjunkkal lyukat nyomunk bele, és úgy sütjük, először letakart edényben, majd levesszük a fedőt, és megfordítjuk a fánkokat. Vigyázzunk, ne hirtelen süssük, mert a közepe nem sül át!
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 16 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 597
elküldve: 8
receptkönyvben: 109
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Nemes Vali

Mióta szakács: 2010.09.14.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

farsangi fánk, élesztős fánk, kelesztős fánk

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mtotpalne
mtotpalne Fri, 2013-02-22 18:42

Szeretném kérdezni,hogy finomlisztből készíted? Én abból készítettem de elég sűrű a tésztája, nem tudom miért.
Marika

nemesvali
Nemes Vali / nemesvali Sun, 2013-02-24 18:08

rendes finomlisztből készítem, ha sűrűnek látod a tésztáját, tegyél kicsit több tejet hozzá, lassan adagold és közben dagaszd a tésztáját. Biztos sikerülni fog, sok sikert kívánok

nemesvali
Nemes Vali / nemesvali Sun, 2012-11-04 14:11

Nagyon szívesen, nem fogtok csalódni benne, én már mindig ezt a receptet használom ha fánkot akarok sütni.
jó sütögetést
Vali

Sylvia76
Sylvia76 Sat, 2012-11-03 14:37

nagyon jó lett a tésztája, hólyagos, puha :) most kel a szaggatás után alig várja a 4 gyerkőcöm hogy tálaljam! köszi a recpetet!

2238
finomliszt 1 kg
tej 8 dl
élesztő 2.5 dkg
cukor 2 ek
1 csipet
tojás 2 db
citromhéj 1 citromból nyert
vaj 12 dkg
napraforgó olaj 5 dl