Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szalalkáli-keksz

Szalalkáli-keksz
Szalalkáli-keksz
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindenki elrágcsálja. Azért szeretem, mert nagyon hamar kész van, és jó például a gyerekek óvodai, iskolai rendezvényeire is.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Lehet a "mártogatós" tálkába darált diót is keverni a cukorhoz (én nem vagyok oda a dióért).  Kb. 120 db kis virág jön ki ebből a mennyiségből.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojást a cukorral kikeverjük.
  2. Hozzáadjuk a margarint, vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat.
  3. A szalalkálit a liszttel elkeverjük, amit együtt átszitálunk, és hozzákeverjük a masszához. Összegyúrjuk.
  4. Pihentetjük a hűtőben 30 percig.
  5. Kinyújtjuk, majd formával kiszúrjuk.
  6. A tetejét megkenjük egy kis vizes ecsettel, majd egy tálkába kristálycukrot teszünk, és megmártjuk ebben a lekent "virágokat".
  7. Kb.160 fokon kezdjük a sütést, majd lejjebb vesszük. Vigyázzunk, hamar sül!
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 574
elküldve: 2
receptkönyvben: 130
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Citrom'

Mióta szakács: 2009.08.02.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

cukros kekszvirágok, cukros keksz

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

manicolett
manicolett Tue, 2011-11-01 10:24

szia!
Nagyon örülök ennek a receptnek, már régóta keresem.
A dédinagymamám várt minket mindig sütivel, csak mi úgy hívtuk hogy Szalagór.Remélem olyan lesz, ma meg is csinálom:)

citrom
Citrom' / citrom Wed, 2011-05-11 15:51

Biztos hogy elég.Nem olyan kevés az a 15 evőkanál cukor.Meg különben a tetejét is abba mártom.

citrom
Citrom' / citrom Tue, 2010-04-13 21:48

Szia Ivi! Kellemesen porhanyós,nem kemény.Eláll egy pár napig,De rakd bele fémdobozba vagy nylonba,különben kiszárad.Szia!

Ivi
Ivi Tue, 2010-04-13 16:32

Szia! Nagyon tetszik a recept, ez azonnal puhul, vagy amolyan kemény kekszféle? Sokáig eláll? Köszi!

441
tojás 5 db
margarin 25 dkg
szalalkáli 15 g
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
cukor 15 ek
finomliszt 70 dkg