Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szalalkális sajtos perec

Szalalkális sajtos perec
Szalalkális sajtos perec
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a perec is az egyik kedvenc receptem.

Szaggatás után óvatosan tegyük a tepsire, hogy megmaradjon a perec forma, különben torz lesz az alakja, ha úgy sül meg. 2 gáztepsivel lesz.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejéhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, margarint, 15 dkg reszelt sajtot, tejfölt, egész tojást, sót, köményt, a kanál tejben feloldott szalalkálit alaposan összegyúrjuk.
  2. Két órát pihentetjük, majd 1 cm-re nyújtjuk. Perecszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapíros tepsibe pakoljuk, egymástól kissé távolabb. Tojással megkenjük, a maradék sajttal megszórjuk.
  3. 200 fokos sütőben megsütjük. Jó étvágyat!
     
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 20
össznézettség: 64 137
elküldve: 29
receptkönyvben: 379
elkészítve: 24/32
Facebookon megjelent: 1

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
707 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos perec, sós perec, szalalkális perec

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ilus74
Iluska / ilus74 Sat, 2018-06-09 14:06

Ennyi legyen a legnagyobb gond!!Ízlés szerinti.Tegyél bele keveset,majd
belecsípsz a tésztába,és érzed kell e még só bele.....:-)))) Szép napot!!!

kispgabi
kispgabi Wed, 2016-05-04 12:05

Ezt én is imádom! És nálam nem a perec fogy el először, hanem a "lyukakból kieső maradék". :))) Aztán persze jön a perec...

ilus74
Iluska / ilus74 Sat, 2016-05-07 10:39

Hehe,igen, mert az a maradék finom ropogós!!!!Tudom miről beszélsz.. :-)))))

Kerepesi
Kerepesi / Kerepesi Sun, 2012-12-30 21:25

Nem volt türelmem a pereceket kiszaggatni, csak csíkokat készítettem. Nagyon finom lett.

1255
finomliszt 50 dkg
margarin 25 dkg
sajt 15 dkg
szalalkáli 20 g
tej 1 ek
tejföl 2 dl
tojás 1 db
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
sajt 10 dkg
tojás 1 db