Csokoládé és aszalt gyümölcs - ennyiből áll a szaloncukrunk. A lányom találmánya, pár éve készítjük karácsony tájékán, ajándéknak is tökéletes.
1 kg aszalt gyümölcsből kb. 65-70 db nagy méretű szaloncukor lesz. Arra figyeljünk, hogy puha gyümölcsöt válasszunk hozzá, megszáradt gyümölcsből nem olyan jó készíteni. Bár egy kis alkoholos áztatással ezen is segíthetünk.:)
Került bele kétféle aranymazsola, görög mazsola, aszalt szilva, aszalt sárgabarack, aszalt papaya. Általában úgy készül, hogy a felhasznált gyümölcs harmada, fele mazsola. Lehet bele tenni kandírozott narancs vagy citromhéjat is, olajos magvakkal is dúsíthatjuk.
Nagyon finom és lelkiismeretfurdalás nélkül lehet rájárni karácsonykor. Hiszen szinte csak gyümölcsöt eszünk.:)
Hozzászólások (5)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2017. December 8-án kiemeltük cikkünkben: Idén legyen házi készítésű a szaloncukrod - 12 variációt hoztunk
Üdvözlettel, NoSalty
Fantasztikusan finom!!!
Ez biztos, hogy nagyon finom! Ukrajnában és Romániában van egy csokifajta, ami úgy készül, hogy aszalt szilvát vonnak be csokoládéval. Jó drága, és nagyon finom :) Ez is hasonló lehet.
Köszönöm :)
Kedves Szakácsunk!
Receptedet 2014. december 20-án kiemeltük cikkünkben: 10+1 recept a bolti szaloncukor helyett
Üdvözlettel, NoSalty