Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szaloncukor házilag

Szaloncukor házilag
Szaloncukor házilag
40 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ahogy Jókai hívta: a szalonczukedli a magyar karácsonyok egyik legszimbolikusabb kelléke, nélküle általában nincsen ünnepi fa. Itt a nosaltys változat!

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kókuszreszeléket összekeverjük a tejszínnel és a juharsziruppal. Kis porciókban szilikonos formákba helyezzük őket, bármilyen mintát használhatunk, ami megtetszik, ha nincs más, egy jégkockatartó is megteszi. Negyven-ötven percre fagyasztóba helyezzük őket.
  2. Ezalatt az étcsokit a vajjal felolvasztjuk, hagyjuk kihűlni.
  3. Kivesszük a kókuszbonbonokat, beledobjuk őket az olvasztott-vajas csokiba, megforgatjuk őket, hogy egyenletesen belepje őket mindenhol, majd egy villával alájuk nyúlva rácsra helyezzük őket.
  4. Egy éjszakán át hűtőben szilárdulni hagyjuk a bonbonokat, majd önmagukban vagy szaloncukorpapírba csomagolva kínáljuk őket.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 545
elküldve: 0
receptkönyvben: 164
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Országh Kitti

Mióta szakács: 2012.05.02.
34 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
szezon: tél
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

timangelhu
timangelhu Fri, 2013-12-20 18:45

Megkérdezhetem, hogy mennyire romlando ez a szakoncukor? A tejszin miatt kérdezem. Félek megpeneszedik majd a fán mire megcsemegezzuk .

478
kókuszreszelék 20 dkg
étcsokoládé 15 dkg
juharszirup 6 ek
habtejszín 3 dl
vaj 8 dkg