Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szalonnás burgonyasaláta

Szalonnás burgonyasaláta
Szalonnás burgonyasaláta
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rántott gombát készítettem, amihez nem akartam a szabvány köreteket adni, így ezt készítettem, így még tartármártást sem kellet külön készítenem.

hozzávalók / 6 adag

A salátához

​A dresszinghez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát héjában megfőzzük sós vízben. Meghámozzuk, 0,5 cm-es szeletekre vágjuk.
  2. Két evőkanál olajon a csíkokra szelt angolszalonnát megpirítjuk, a krumplira halmozzuk.
  3. A megmaradt szalonnás olajon megsütjük a szeletekre vágott lilahagymát, a krumplira tesszük.
  4. A tojássárgához vékony sugárba folyamatosan adagolva belekeverjük az olajat, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot is, és nyakon öntjük vele a krumplit. Összekeverjük. tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 960
elküldve: 3
receptkönyvben: 83
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tejmentes
adag: 6 főre
fogás: köret
alkalom: szilveszter, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

baconös krumplisaláta, mustáros burgonyasaláta, hagymás krumplis saláta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

368
burgonya 1 kg
angolszalonna 10 dkg
lila hagyma 1 nagy fej
napraforgó olaj 2 ek
petrezselyem 1 ek
kakukkfű 1 tk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tojássárgája 1 db
kukoricaolaj 1 dl
méz 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
mustár 1 ek
dijoni mustár 1 teáskanál
citrom 0.5 db
főzőtejszín 1 dl
tejföl 1 dl