Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szalonnás masnik

Szalonnás masnik
Szalonnás masnik
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Különösebb története nincsen, csak elkészült :-).

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

A tetejére tehetünk reszelt sajtot is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A leveles tésztát kinyújtjuk, és félbevágjuk.
  2. Az egyik felére ráfektetjük a baconszeleteket.
  3. A szalonnás tésztát befedjük a másik darab tésztával.
  4. Kb. 2x8 cm-es csíkokat vágunk belőle (attól függően, mekkora masnikat szeretnénk).
  5. Mindegyik csíkot a közepén kétszer megtekerjük, így kapjuk meg a masniformát.
  6. A tetejét lekenjük tojással, és előmelegített sütőben megsütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 245
elküldve: 3
receptkönyvben: 210
elkészítve: 7/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Jucci

Mióta szakács: 2011.07.11.
67 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: sós süti
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: meleg előétel
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

baconös masnik, leveles tésztában sült baconszeletek, baconös tésztafalatok

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mynea
Mynea Wed, 2013-10-23 15:00

Hihetetlen egyszerű, és nagyon finom lett!!! Köszönöm a receptet. :-)

226
leveles tészta 1 csomag
bacon 10 szelet
tojás 1 db