Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szalonnás-medvehagymás torta

Szalonnás-medvehagymás torta
Szalonnás-medvehagymás torta
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A medvehagyma zöld leveleiből pillanatok alatt isteni fogásokat készíthetünk. Használjuk fel azonnal, ne tartsuk hűtőben. A receptet meglátva a Nők Lapja Konyha 2014. áprilisi számában, nem kellett sokat gondolkodnom, hogy mire használjam fel a piacról frissen beszerzett medvehagymát.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát lisztezett deszkán 2 mm vastagra nyújtjuk, majd a formába tesszük úgy, hogy a forma oldalára is jusson.
  2. A felvert tojást a tejszínnel összekeverjük, hozzáadjuk az aprított medvehagymát, sót, borsot és a frissen reszelt szerecsendiót. Összedolgozzuk.
  3. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, az olajon egy serpenyőben kicsit lepirítjuk.
  4. A szalonnát a tésztára szórjuk, majd ráöntjük a tejszínes keveréket.
  5. 160 fokos sütőben 30 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 975
elküldve: 1
receptkönyvben: 42
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Csutak Enikő

Mióta szakács: 2011.10.09.
82 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
kategória: pite
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

medvehagymás szalonnás pite, quiche, sós pite medvehagymával és füstölt szalonnával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

515
leveles tészta 25 dkg
főzőtejszín 2 dl
tojás 2 db
medvehagyma 5 dkg
olívaolaj 1 teáskanál
császárszalonna 15 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint