Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szalonnás quiche

Szalonnás quiche
Szalonnás quiche
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A franciák egyik kedvelt gyors ebédje/vacsorája a quiche [ejtsd: kis]. Árulnak kisebb korongokat, nagyobb szeleteket, de egy "egész" korongot is hazavihetünk a boulangerie-ből.

Ez egy igazi egytálétel, amely elkészítése egyszerű, és fel lehet szolgálni előételként vagy komplett ebédre, reggelire vagy esti snack-nak. A nagyszerűsége a variálhatóságában rejlik.
A quiche eredetileg egy kemencében sült étel, amelyben egy tésztaágyra pakolnak tejszínnel és tojással összeforgatott feltéteket, amit összesütnek lepénnyé. (Általában a tésztát elősütik, mielőtt a többi összetevőt hozzáadják.) 
A quichet úgy is lehetne jellemezni mint egy - általában - nyitott pie.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Lépésről-lépésre itt is megnézhetitek!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük a legmagasabb hőmérsékletre (pizza fokozatot érdemes, ha van, mert az hasonlít legjobban a kemencéhez).
  2. A pite sütőformát kivajazzuk, majd a tésztát belenyomkodjuk, és megszurkáljuk villával több helyen.
  3. Letakarjuk a tésztát egy sütőpapírral, és súlyt teszünk rá, és mehet 8-10 percre a sütőbe. (Én a kuglófsütő belső részét használtam, de erre a célra tökéletesen megfelelnek a száraz hüvelyesek (bab, lencse, stb...) A sütés nem gátolja a további felhasználásukat, a tésztának pedig jót tesz a súlyuk. De árulnak kimondottan sütemények "lenyomására" alkalmas kis gyöngyfüzéreket is.)
  4. Ezalatt elkészítjük a tölteléket: felcsíkozzuk a sonkát, és egy forró serpenyőben zsírjára sütjük, majd hozzáadjuk a friss petrezselymet.
  5. A megsült tésztát a sütőből kivesszük, levesszük a súlyt róla, és 180 fokra csökkentett sütőben még visszarakjuk kb. 5 percet.
  6. Egy tálba felütjük a tojásokat, hozzáadjuk a vékony karikákra vágott póréhagymát, megborsozzuk, és egy kávéskanálnyi őrölt szerecsendióval ízesítjük.
  7. Végül a petrezselymes sonkával összeforgatjuk, majd alaposan összekeverjük, felöntjük a tejszínnel, és belekeverünk 10 deka reszelt sajtot.
  8. A kapott masszát a tésztára kanalazzuk, elegyengetve rajta.
  9. A sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. (akkor jó, ha a beleszúrt tű/villa/kés tisztán jön ki belőle!)

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 14 410
elküldve: 3
receptkönyvben: 210
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Chez Sandra

Mióta szakács: 2010.01.24.
38 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: pite
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

lepény, pite, szalonnás/sonkás pite

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

534
leveles tészta 1 csomag
főzőtejszín 4 dl
tojás 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
petrezselyem 0.5 csokor
füstölt szalonna 15 dkg
ementáli sajt 10 dkg
póréhagyma 1 db
vaj 1 ek