Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szalonnás rakott krumpli 2.

Szalonnás rakott krumpli 2.
Szalonnás rakott krumpli 2.
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Fanny c. újságban találtam erre a finom receptre.

hozzávalók / 4 adag

A rakott krumplihoz

A tepsi kikenéséhez

ajánlat

Virsli helyett kolbászt is rakhatunk bele.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, és vékonyan felkarikázzuk. Olajjal jól kikent kisebb tepsibe fektetjük, sóval, borssal ízlés szerint fűszerezzük, majd 2 ek lisztet és 1 kk fűszerpaprikát szórunk rá. 
  2. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, rákarikázzuk a burgonyára, és jól összekeverjük. Ráfektetjük a baconszeleteket, végül a virsliket is rákarikázzuk. Ezután ismét megsózzuk, borsozzuk az egészet, majd a maradék lisztet is rászórjuk.
  3. A tejfölt elkeverjük az egész tojással és a maradék fűszerpaprikával. A rakottasra kenjük, lefedjük, és előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. Majd levesszük a fedelet, az ételt megszórjuk a sajttal, és visszatéve a sütőbe, ráolvasztjuk a sajtot.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 560
elküldve: 0
receptkönyvben: 207
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Dorka

Mióta szakács: 2009.07.12.
75 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

virslis-bacon-ös rakott burgonya, tejfölös-szalonnás krumplirakottas

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

814
burgonya 1 kg
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 4 gerezd
virsli 40 dkg
bacon 4 szelet
tejföl 3 dl
finomliszt 3 evőkanál
tojás 1 db
sajt 10 dkg
fűszerpaprika 2 kk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek