Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szalonnás tökkrémleves

Szalonnás tökkrémleves
Szalonnás tökkrémleves
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ősz van és épp szezonális. Eddig csak a tökfőzeléket ettem és készítettem. Krémes töklevest még nem, ideje volt kipróbálni.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ajánlom mindenkinek, a tök és a füstölt szalonna mennyeien harmonizál.
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Két evőkanál olajat egy nagy edényben felforrósítjuk, az apróra szeletelt hagymát hozzáadjuk és üvegesre pároljuk.
  2. A tököt és a szalonnát apróra szeljük és a szerecsendiót hozzáadjuk a hagymához. Jól összekeverjük és lefedve 5-8 percig pároljuk.
  3. Felöntjük az alaplével és közepes lángon 15 percig felfőzzük.
  4. Eközben elkészítjük a pirított szalonnás kenyerérdarabokat.
  5. A másik 2 evőkanál olajat felhevítjük egy serpenyőben és a szalonna mindkét oldalát 4-6 percig pirítjuk. Majd kivesszük, és konyhai törlőkendővel leitatjuk róla a felesleges olajat.
  6. A kenyérkockákat beletesszük a serpenyőbe és aranybarnára pirítjuk. Mikor kész, ezt is felitatjuk papírral.
  7. Mikor kicsit kihűlt a levesünk, akkor konyhai robotgéppel krémesre pépesítjük.
  8. A levest végezetül sózzuk, borsozzuk és a pirított szalonnás kenyérdarabokkal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 15 641
elküldve: 4
receptkönyvben: 140
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Julie

Mióta szakács: 2010.03.03.
67 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: ősz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: osztrák
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

Krémes tökleves szalonnával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

illesera
illesera Wed, 2010-11-24 21:02

Szia Julie!
De milyen tök? sütőtök? (csak gondolom, mert sárga a leves...hmmm?) És nem értem, a szalonnát együtt párolod a tökkel, és másik adag szalonnát meg megsütsz?
köszi előre is a válaszod, kipróbálnám, biztosan nagyon zamatos lehet ez a leves!
üdv
Era

340
napraforgó olaj 4 ek
vöröshagyma 2 közepes fej
sütőtök 600 g
füstölt szalonna 125 g
szerecsendió 1 csipet
zöldség alaplé 1.2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
füstölt szalonna 5 dkg
kenyér 2 szelet