Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szalonnás zöldbabmártás

Szalonnás zöldbabmártás
Szalonnás zöldbabmártás
60 perc / előkészület: 40 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami kreatívat szerettem volna készíteni. Az egyik kedvenc alapanyagom a zöldbab, így ezzel próbáltam okoskodni :) Két főre bőségesen elegendőek a mennyiségek.

hozzávalók / 2 adag

A mártáshoz

A körethez

Szólj hozzá!

elkészítés

A mártás:

  1. 3 ek olajon pároljuk puhára a zöldbabot 0,5 tk sóval. Öntsünk hozzá 0,5 dl vizet is, hogy ne égjen le.
  2. Mixerben keverjük csomómentesre az 1 dl tejet, 1,5 dl vizet, a lisztet és pirospaprikát. Amikor megpuhult a zöldbab, öntsük rá a keveréket. Forraljuk össze, majd adjuk hozzá a majorannát, egy csipetnyi ételízesítőt és egy késhegynyi borsot.

A köret:

  1. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk. Zsiradék nélkül serpenyőben megpirítjuk, amikor már majdnem kész, akkor hozzákeverjük a félkarikákra vágott vöröshagymát. Néhány keverés után kész.
  2. A rizst kevés olajon pirítjuk néhány percig. Ezután ráöntünk dupla mennyiségű vizet. Amikor felforrt, hozzáadjuk az ételízesítőt. Sűrűn kevergetjük, amikor felszívta a vizet, fedőt teszünk rá, és a gázt elkapcsoljuk, kb. 10-15 percig fedő alatt hagyjuk. 

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 463
elküldve: 0
receptkönyvben: 40
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

hami

Mióta szakács: 2012.08.26.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: szósz
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldbabos mártás, szalonnás-zöldbabos mártás, zöldbabszósz

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dorcy
Dorii / dorcy Thu, 2012-10-25 15:01

Nagyon jól hangzik, biztosan elkészítem majd! Köszi a receptet!:)

978
zöldbab 250 g
napraforgó olaj 3 ek
víz 2 dl
tej 1 dl
fűszerpaprika 1 teáskanál
finomliszt 1 csapott ek
majoranna 0.5 tk
0.5 tk
ételízesítő 1 csipet
bors 1 késhegynyi
császárszalonna 20 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
rizs 1 bögre
víz 5 dl
ételízesítő 1.5 teáskanál