Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szalonnás-zöldséges töltött cukkini

Szalonnás-zöldséges töltött cukkini
Szalonnás-zöldséges töltött cukkini
65 perc / előkészület: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt az ételt akkor találtam ki, amikor a párom diétája csak a zöldségeket engedte meg, és azon tanakodtunk, mi legyen a friss kerti cukkinivel... hát jött az ötlet, és másnap ezt rögtönöztem az itthon lévő zöldségekből. A serpenyőben pirított krumpli pedig örök kedvencünk, én azzal tálaltam.

hozzávalók / 4 adag

A cukkinihoz

A fűszerezéshez

ajánlat

Ha valaki vegetariánus módra készítené, csak a szalonnát kell kihagynia belőle.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Mossuk meg a cukkinit, majd héjastól vágjuk ketté hosszában és keresztben. (Ha nagyon nagy és vastag falú, több darabra is érdemes vágni, hogy könnyebben átsüljön.) A kapott negyedekből kaparjuk ki kanállal a szivacsos magos részt. Vegyünk elő egy tepsit, fektessük bele a darabokat, és öntözzük meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. Az elősütést rögtön el lehet kezdeni. A cukkini vastagságától függően eltarthat 45 percig is gázsütőben 4-es fokozaton, de akkor már jó, ha kieresztette a levét, és kezd kicsit pirulni a sarkain.
  2. A hagymákat finomra, a paprikát csíkokra, a paradicsomot kockákra vágjuk. A répát lereszeljük. Az esetleges konzerv hozzávalókat leöblítjük, lecsepegtetjük.
  3. Egy kis lábosban olajat hevítünk, beledobjuk a szalonnát, megpirítjuk. Ha kész, utánadobjuk a finomra vágott lila- és vöröshagymát is. Mikor üvegessé vált, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott paprikát, majd a kockákra vágott paradicsomot. Ekkor addig hagyjuk párolódni, míg a paprika megpuhul.
  4. Ha elkezd szószos állagúvá válni, hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt, a répát, a fűszereket és a többi zöldség közül a keményebbeket. Ha ezek is megpuhultak, a többi hozzávalót is belerakhatjuk, és kóstolás után javíthatjuk a fűszerezést. Ha már minden elkészült, leveszük a tűzről.
  5. Az elősütött cukkinidarabokat megtöltjük a szósszal, és visszatesszük a sütőbe 5 percre. Utána rögtön tálalható serpenyős burgonyával, rizzsel, kenyérrel, salátával, savanyúsággal.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 586
elküldve: 1
receptkönyvben: 67
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

tuske.moni

Mióta szakács: 2011.07.06.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
kategória: töltött zöldség
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szalonnás töltött cukkini, zöldséges-szalonnás cukkini töltve

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

candybulsara
candybulsara Fri, 2014-02-28 22:23

A párod diétája csak zöldséget engedett meg... Mi a helyzet a szalonnával?

200
cukkini 1 közepes db
olívaolaj 1 ek
füstölt szalonna 5 dkg
lila hagyma 1 közepes fej
vöröshagyma 1 közepes fej
zöld kaliforniai paprika 1 db
piros kaliforniai paprika 1 db
sárga kaliforniai paprika 1 db
paradicsom 2 nagy db
sárgarépa 1 kis db
paradicsomlé 1 dl
csemegekukorica 5 dkg
3 csipet
fekete bors 1 csipet
fehér bors 1 csipet
fokhagyma 1 gerezd
bazsalikom 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 teáskanál
csípős fűszerpaprika 0 ízlés szerint