Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szamarkandi masztava

Szamarkandi masztava
Szamarkandi masztava
110 perc / előkészület: 30 perc főzés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hagyományos üzbég leves, a koriandert fel lehet cserélni egy kis kaporra, azt is előszeretettel használják.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst a vízben feltesszük főni, ha felforrt, a habját leszedjük. Fűszerzacskóban beletesszük az egész borsot és a babérlevelet. Kislángon, letakarva főzzük.
  2. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és megpirítjuk a hagymát kb. 5 percig. Hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, paradicsomot, paprikát, római köményt, sót, és 10 percig főzzük. Hozzáadjuk a leveshez, és készre főzzük a húst.
  3. Hozzáadjuk a burgonyát.
  4. Külön megfőzzük a rizst. Ha kész a burgonya, hozzáadjuk a rizst, beledobjuk a petrezselymet, koriandert, fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, és 1 percig forraljuk.
  5. Sűrű joghurttal vagy tejföllel tálaljuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 631
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsus

Mióta szakács: 2013.12.23.
69 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bárányhúsos leves, üzbég leves bárányból, üzbég húsleves rizzsel és burgonyával

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n Thu, 2014-09-25 14:56

Ennek a levesnek az illata és az íze is isteni!

538
bárányhús 800 g
víz 2 l
bors 2 teáskanál
babérlevél 2 db
napraforgó olaj 4 ek
vöröshagyma 2 közepes db
sárgarépa 2 közepes db
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
paradicsom 1 nagy db
római kömény 1 teáskanál
burgonya 4 db
basmati rizs 100 g
petrezselyem 1 ek
koriander 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint