Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szamócás képviselőfánk

Szamócás képviselőfánk
Szamócás képviselőfánk
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

15 percig nem szabad a sütőt kinyitni, mert a tészta összeesik.

hozzávalók / 2 adag

A tésztához (20-25 db)

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tészta: A vizet egy edénybe öntjük, hozzáadjuk a sót, majd a zsírt.
  2. Ha elolvadt a zsír, és forr a víz, akkor hozzáadjuk a lisztet, és addig keverjük, amíg elválik az edény falától. Amíg forró, egyesével beletesszük a tojásokat, és robotgéppel beledolgozzuk.
  3. Kizsírozott tepsibe dió nagyságú gömböket helyezünk el, egymástól 4 cm távolságra.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.
  5. A kész fánkokat félbevágjuk, kicsit kikaparjuk a közepét, és megtöltjük a krémmel.
  6. Krém: A pudingport egy edénybe rakjuk, hozzáadjuk a cukrot, és elkeverjük a tejjel. Folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. 
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 143
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nadika

Mióta szakács: 2013.01.15.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
adag: 2 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

képviselőfánk, égetett fánk szamócás krémmel töltve, epres képviselőfánk

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nadika
Nadika / Nadika Tue, 2013-01-22 21:36

"belsejükből a tésztadarabkákat eltávolítjuk"... írja egy másik recept!
Attól h én így csinálom, neked még nem kötelező.

Nadika
Nadika / Nadika Tue, 2013-01-22 21:31

de ki kell, mert ami benne van, az olyankor még nincs teljesen megsülve, amikor a külső része már jó.

2380
finomliszt 20 dkg
sertészsír 10 dkg
víz 2 dl
tojás 5 db
1 csipet
sertészsír 1 ek
pudingpor 2 tasak
cukor 30 dkg
tej 1 l
habtejszín 2 dl