Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szamócás morzsa

Szamócás morzsa
Szamócás morzsa
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Végre lassan, de megjelentek kertünkben ezek a csodálatos gyümölcsök. Szerintem zamatosabb gyümölcs nem is létezik. Igazán sokféleképpen felhasználható korai gyümölcs...akár dzsemnek, gyümölcslének, bólénak, fagylaltnak kiválóan alkalmas. Nálunk most ez a finomság készült belőle.

hozzávalók / 10 adag

Morzsa

Szamóca zselé

Szólj hozzá!

elkészítés

Morzsa

  1. A lisztet, a cukrokat, a sót, a szódabikarbónát, a citromhéjat egy tálban összekeverjük, a hideg vajat belekockázzuk, hozzáadjuk a tojássárgát, és gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk. A tésztánk csak tényleg morzsalékos legyen.
  2. Sütőpapírral béleljünk ki egy 20 × 30 cm-es tepsit, és a morzsalék felét szórjuk bele, majd a kezünkkel egyenletesen próbáljuk meg lenyomkodni. A langyosra hűlt szamócazselét terítsük el a tészta tetején, és a morzsalék másik felét szórjuk a tetejére.
  3. A sütőt 180 C fokra melegítsük elő, és a tésztát 30 - 35 perc alatt süssük készre. Tepsiben hagyjuk langyosra hűlni, majd tetszés szerinti szeletekre vágva, esetleg tetejét enyhén porcukrozva szervírozzuk.

Szamóca zselé

  1. A keményítőt keverjük csomómentesre a vízzel.
  2. A megmosott, megtisztított szamócát vágjuk apróbb darabokra, tegyük egy dupla fenekű edénybe, szórjuk rá a cukrokat, a sót, és közepes lángon, állandó keveréssel kezdjük el főzni.
  3. Amikor elkezd már lassan forrni, öntsük hozzá az előkészített keményítőt, sűrítsük be, majd vegyük le a tűzről, és hagyjuk langyosra hűlni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20 × 30 cm
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 093
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Katica

Mióta szakács: 2013.08.10.
169 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

morzsás süti eperrel, epres sütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

327
finomliszt 30 dkg
porcukor 8 dkg
1 csipet
szódabikarbóna 1 csipet
vaníliás cukor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
vaj 18 dkg
tojássárgája 1 db
szamóca 40 dkg
cukor 4 csapott ek
étkezési keményítő 3 evőkanál
vaníliás cukor 1 csomag
víz 0.5 dl
1 csipet