Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szardíniás batyu

Szardíniás batyu
Szardíniás batyu
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy régi újságot találtam, amiben hasonlót olvastam. És mivel szeretem a halat és nyitott vagyok az újdonságokra, kipróbáltam.:)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szardíniát, és a főtt tojásokat péppé törjük. Hozzákeverjük a sót, borsot, mustárt (tehetünk bele még ételízesítőt, chilit, ki mit szeret, ízlés szerint).
  2. A leveles tésztát kb 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, négyszög formájúra vágjuk (én így csináltam, de más formában is szép), minden oldalát bemetsszük egy-egy bemetszéssel, a közepére halmozzuk a tölteléket, és a négy sarkát felhajtva összenyomjuk, picit megcsavarjuk, így nem fog a sütéskor szétnyílni.
  3. Tetejüket megkenjük tojással, és készre sütjük. 170 fokon addig sütjük, míg szép sárga nem lesz.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 358
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyinyis

Mióta szakács: 2014.04.04.
5 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: sós süti
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

halas táska, szardíniás leveles

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

373
leveles tészta 1 csomag
szardínia 10 dkg
főtt tojás 2 db
mustár 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tojás 1 db