Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szardíniás-heringes sushi

Szardíniás-heringes sushi
Szardíniás-heringes sushi
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kicsit csalás ez a nigiri, a hal sem nyers, és rizsecet sincs benne... De annak, aki még nem kóstolta, talán jobb egy megszokottabb változattal kezdeni :)) Én a szüleimnek készítettem el, akik még sosem ettek, de sajnos nekik még így sem jött be.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst a sóval és a halkonzervek olajával, kétszeres mennyiségű vízben feltesszük főni 20 percet.
  2. Miután megfőtt, hagyjuk 5 percet állni.
  3. Eközben az ecetet összekeverjük a cukorral.
  4. Több adagban hozzákeverjük a rizshez az előbbi keveréket. Ezek után lefedjük, és 1 óráig hagyjuk állni.
  5. Eközben a zöldhagyma fejét levágjuk, és a szárát előkészítjük. Érdemes minél vékonyabb csíkokra vágni, hogy könnyen össze lehessen kötni. Tehát egy szárat 4 csíkra vágunk.
  6. Miután letelt az egy óra, kirakunk 2 hagymaszálat, benedvesített kézzel hosszúkás formájú rizsdarabokat készítünk, és ráhelyezzük. A rizs tetejére pedig egy vagy egy fél halat. Végül összekötjük a hagymaszálakat.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 142
elküldve: 0
receptkönyvben: 4
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Lenka

Mióta szakács: 2020.05.29.
2 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

hamis sushi

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

334
rizs 250 g
ecet 80 ml
cukor 10 g
szardínia 100 g
hering 100 g
0 ízlés szerint
zöldhagyma 1 db
víz 5 dl