Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szardíniás rakott krumpli

Szardíniás rakott krumpli
Szardíniás rakott krumpli
70 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt készítettem el ma ebédre. Az alapreceptet egy másik gasztronómiai oldalon találtam. Én medvehagymát tettem bele, de az eredeti receptben fokhagyma és snidling szerepel. De én nagyon szeretem a medvehagymát, és szezonjában amit lehet, vele helyettesítek. Nagyon finom fogás lett belőle. Az általam használt hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 185 kalória van.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Dúsíthatjuk fogásunkat még pár darab kemény tojással is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit megpucoljuk, megmossuk, és vékonyabb karikára vágjuk. A szardíniát leszűrjük. A halhúst tányérba tesszük, és villával összetörjük. A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A medvehagymát leöblítjük, és felaprítjuk. A citrom levét kifacsarjuk.
  2. Egy nagyobb lábosba beletesszük a vajat, a szardínia lecsöpögtetett olajából 5 dkg-ot. Felolvasztjuk a vajat, és ráöntjük a tejszínt. Beletesszük az összetört szardíniát, a citromlevet. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a szerecsendióval. Ha felforrt, beletesszük a krumplikarikákat. Forrástól számítva 6-7 percig főzzük.
  3. Beleöntjük az ételünket egy tepsibe. Elrendezzük, és a tetejét megszórjuk a reszelt sajttal.
  4. Előmelegített, 200 fokos sütőbe tesszük, és kb. 40-45 percig sütjük. Ha nagyon pirulna, akkor a tetejét takarjuk le.
  5. Forrón tálaljuk ezt a finom ételt. Én savanyú lilakáposztával és céklával tálaltam.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x37 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 379
elküldve: 1
receptkönyvben: 23
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

halas rakott krumpli, szardíniás-medvehagymás rakott krumpli, rakott krumpli sajttal és szardíniával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

744
burgonya 120 dkg
szardínia 48 dkg
főzőtejszín 7 dl
vaj 5 dkg
edami sajt 18.5 dkg
citromlé 0.5 citromból nyert
medvehagyma 1 csokor
fekete bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint