Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szárított-paradicsomos-ciabatta

Szárított-paradicsomos-ciabatta
Szárított-paradicsomos-ciabatta
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Frissen, egy kis vajjal megkenve isteni! Mindenképp ki kell próbálni!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos vízbe beleszórjuk az 1 kiskanál cukrot, és ebben felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Ha felfutott, beleöntjük az olívaolajat, ehhez jön még a darabolt szárított paradicsom, a só és a liszt. Jól összegyúrjuk, tetejét megkenjük olajjal és meleg helyen, letakarva 30 percig pihentetjük.
  3. A tésztát négy részre vágjuk. Lisztezett munkalapon kisodorjuk, és egy párszor megcsavarjuk a rudacskákat. A lisztet nem kell leseperni róla. Sütőpapíros tepsire helyezzük a négy darab rudat, és ismét 30 percig meleg helyen pihenni hagyjuk.
  4. Gőzös sütőben (ha nincs gőzfunkció a sütőn, akkor egy kisebb tepsibe vizet öntünk, és ezt helyezzük a sütő aljára), 200 fokon kb. 25 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 527
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

and.nikol13

Mióta szakács: 2017.12.06.
21 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
fogás: egyéb fogás
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

ciabatta aszalt paradicsommal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

441
finomliszt 35 dkg
víz 2 dl
friss élesztő 1.5 dkg
cukor 1 csipet
2 kávéskanál
olívaolaj 3 ek
szárított paradicsom 10 dkg