Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szárított paradicsomos-kéksajtos penne

Szárított paradicsomos-kéksajtos penne
Szárított paradicsomos-kéksajtos penne
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A munkahelyem melletti étteremben készítenek sokféle olasz tésztát. Ezek adtak ihletet ehhez a recepthez.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előkészítjük a hozzávalókat: a tésztát feltesszük főni, közben apróra kockázzuk a paradicsomot. A szárított paradicsomot, az olívabogyókat és a mozzarellát is felaprítjuk, nagyjából fél olívabogyónyi méretűre. Felvagdossuk a surimi rákrudacskákat is.
  2. A bacont kevés olajon, inkább a saját zsírjában teflonos serpenyőben pirosra és ropogósra sütjük, majd félretesszük kihűlni.
  3. Veszünk egy nagyobb edényt, ebbe fogjuk belekeverni a végén a tésztát, szóval legyen elég nagy. Egy darab vajat felolvasztunk benne a szárított paradicsom olajos levével, és ha kell, még egy kis olívaolajjal.
  4. Ebbe beletesszük a (normál) paradicsomot, és pépesre puhítjuk. Közben bazsalikommal és szurokfűvel (oregano) fűszerezzük.
  5. Ha már szétfőtt a paradicsom, mehet bele az olívabogyó, a szárított paradicsom és a kéksajt (óvatosan adagoljuk, nagyon erős és intenzív lehet!). Ha a sajt elolvadt, hagyjuk egy kicsit rottyanni, majd mehet bele a doboz főzőtejszín. Ekkor tovább fűszerezzük a szerecsendióval.
  6. Beletehetjük a rákrudacskákat is, majd megvárjuk, míg felforr a tejszín. Időnként kis vizet adjunk hozzá, hogy a szósz ne legyen túl száraz és sűrű.
  7. Ekkor szórjunk bele kis reszelt trappistát, a lángot elzárva dobjuk bele a mozzarellát, és a tésztával forgassuk össze. Így pont kellemesen félig megolvad a sajt.
  8. A bacon chips-szel a tetején tálaljuk.
  9. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 6 737
elküldve: 4
receptkönyvben: 184
elkészítve: 10/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéjszörp

Mióta szakács: 2012.07.10.
3 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Szárított paradicsomos kéksajtos penne bacon chips-szel, paradicsomos-kéksajtos-surimis tészta, penne sajttal és paradicsommal

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Xavera
Xavera Thu, 2014-11-20 16:18

Elkészítettük, apró módosításokkal és nagyon finom lett! :)
Penne helyett spagettivel, illetve az alap kb 30 dkg császárszalonna, 4 gerezd fokhagyma és egy kisebb póréhagyma. A rákot és a trappista sajtot kihagytuk és 1 dl-rel több tejszínt tettünk bele. Kétszer szedtünk... Mindenki! :)

1075
penne 500 g
szárított paradicsom 1 db
kéksajt 10 dkg
trappista sajt 5 dkg
mozzarella 200 g
zöld olajbogyó 10 dkg
főzőtejszín 500 ml
paradicsom 2 közepes db
surimi 10 dkg
bacon 4 szelet
bazsalikom 3 csipet
oregánó 2 csipet
szerecsendió 1 csipet
vaj 1 ek
olívaolaj 2 csepp