Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szárnyas kocsonya

Szárnyas kocsonya
Szárnyas kocsonya
180 perc / előkészület: 60 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A családban nem mindenki eszi a disznóhúst, ezért többszöri kísérletezés után ez a recept vált be. Főzés közben tilos vízzel "hígítani" a kocsonyát, mert az a dermedési hatásfokot rontja.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Ha marad ki hús és lé, azt külön-külön dobozban fagyaszthatjuk. Ebből lehet máskor is összeállítani egy tálat, vagy egyéb célokra felhasználni. A képen látható csirkeparfét is hamarosan felteszem az oldalra.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az előkészített lábakat a kukta rostélyára tesszük.
  2. A darált zöldséget egy nagyobb méretű „tea”-szűrőbe zárjuk, és az edénybe rakjuk.
  3. Következik a comb és a szárny/ak, a hagyma, fokhagyma, bors, só.
  4. A tisztított zöldségeket a tetejére tesszük. Ráöntünk annyi vizet, hogy bőven ellepje. 1½ órán át lassú tűzön (takarékon) főzzük kuktában.
  5. Mikor kibontjuk, akkor a puha zöldségeket és húsokat jénai tálba szedjük és lefedjük. Ha kihűlt, akkor hűvösre tesszük másnapig.
  6. A kuktát visszazárjuk, és még bő ½ óráig főzzük a lábakat. (A kuktát mindig hagyjuk, hogy természetes úton, a szelep emelgetése nélkül, magától nyíljon ki.)
  7. A lábakat szép sorban kiszedegetjük az edényből. (Aki szereti, az elmorgolódhat rajta. Nálunk mindig van jelentkező erre.)
  8. A kocsonyalét átszűrjük egy lábasba, és hideg helyre tesszük másnapig. Ez alatt a zsír feljön a tetejére, amit egy kanállal egyszerű lesz lekanalazni. (Főzéshez elhasználható.)
  9. Másnap a tálaló edénybe elrendezzük a felszeletelt húst, a szárnyról lefejtett húst, a tojásokat és a karikázott zöldségeket.
  10. Megkóstoljuk a kocsonyalét, ha kell, utána lehet sózni. Ha nem elég szilárd a lé, akkor teszünk bele egy zselatinlapot vagy feloldott porzselatint. A lét megmelegítjük, rámeregetjük a húsra, és megdermesztjük.
  11. Mi erős ecetes tormával szeretjük enni.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 25
össznézettség: 14 453
elküldve: 1
receptkönyvben: 74
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Szeva

Mióta szakács: 2010.02.23.
46 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, újév
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: kukta
szezon: tél
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

kocsonya, kocsonya szárnyashúsból

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

terranova56
terranova56 Thu, 2016-12-08 17:23

Bajok vannak a mértékegységekkel
0,5 dkg csirkeláb
0,5 dkg kacsaaprólék
0,5 dkg pulyka felsőcomb
Hát az egész nincs 1,5 dgk
Kérem javítani

468
csirkeláb 50 dkg
kacsaaprólék 50 dkg
pulyka felsőcomb 50 dkg
pulykanyak 2 db
sárgarépa 2 db
fehérrépa 2 közepes db
szárított natúr zöldségkeverék 20 g
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
hegyes erős paprika 0.5 közepes db
tojás 1 db