Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szárnyas kocsonya GyGitta konyhájából

Szárnyas kocsonya GyGitta konyhájából
Szárnyas kocsonya GyGitta konyhájából
140 perc / előkészület: 20 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Némi változtatással a szigorú étkezési feltételek közé szorított embereknek sem kell lemondaniuk a tél egyik elmaradhatatlan ételéről, a kocsonyáról. Bár a valódi és jól elkészített sertéskocsonya sem túl zsíros, a zsírmentes diétára kényszerülőknek sajnos mellőzni kell a cupákos alkatrészekből készült étkeket. Ez a csirkekocsonya a hasnyálmirigy betegek diétás étkezéséhez kellő módszerrel készült.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet a zöldségekkel, fűszerekkel hideg vízben feltesszük főni. Forrás után lehabozzuk, alap lángon gyöngyözve főzzük.
  2. A megpuhult zöldségeket kivesszük, a húst szükség szerint tovább főzzük. A tojást 10 perc alatt keményre főzzük.
  3. Miután minden elkészült, a húst, a zöldségeket és a tojást szépen felszeleteljük, elosztjuk a tálkákban. A léből a borsot, hagymákat és a paprikát kidobjuk, a levest a lehető legalaposabban lezsírozzuk.
  4. A lapzselatint hideg vízben feloldjuk, kicsavarjuk, és a meleg, leszűrt levesbe tesszük.
  5. A levet a tálkákba merjük, és hideg helyen megdermesztjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 366
elküldve: 2
receptkönyvben: 43
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

GyGitta

Mióta szakács: 2015.11.19.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, újév
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

csirke kocsonya, kocsonya sovány húsból, csirkemell kocsonya

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

P.Klára
P.Klára Tue, 2016-02-09 17:19

Imádom a kocsonyát, de mivel a családom sem a fokhagymás illatát, sem a kinézetét nem szereti, megoldottam úgy a dolgot, hogy vettem a salátabárban egy-egy dobozkával, s azt ettem. De egyre sósabb lett, utoljára már olyan volt, mint ha sós vizet kortyolgattam volna. Elhatároztam, hogy magam készítek. Bár a disznó fülével-farkával-bőrével az igazi - visszaemlékezve az anyukám tányérjaiban rezgő kocsonyára- epeműtét, hasnyálmirigy-gyulladás után nem kockáztattam meg. Így maradtam ennél a receptnél. Hűtőben viszonylag hamar rezgőssé vált, kinézete guszta, íze a szájam íze szerint készült. Köszönöm a receptet, máskor is megcsinálom.

106
csirkemell filé 1 db
sárgarépa 4 kis db
fehérrépa 2 kis db
zeller 0.5 kis db
burgonya 0.5 db
paprika 1 db
vöröshagyma 1 kis db
fokhagyma 2 gerezd
2 ek
fekete bors 1 csipet
főtt tojás 1 db
lapzselatin 6 db
víz 6 dl