Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szárnyashúsos hidegtál

Szárnyashúsos hidegtál
Szárnyashúsos hidegtál
55 perc / előkészület: 25 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hidegkonyha mindig is a kedvencem volt, van, lesz. Ez az egyik összeállításom.

hozzávalók / 6 adag

Szárnyasgalantin

Kacsamájhabos töltött tojás

Baconba göngyölt csirkemáj

Csirkemell csíkok szezámos bundában

Hidegtál összeállítása

Sütőzsiradék

Csirkemell csíkok szezámos bundában

ajánlat

Baráti összejövetelekre remek ötlet.

Szólj hozzá!

elkészítés

Szárnyasgalantin

  1. A pulykamellet vékony szeletre nyitjuk, és klopfoljuk. Fűszerezzük, sózzuk.
  2. A darált húst fűszerezzük, a zselatin felét belekeverjük, az apróra vágott paprikával és fekete szezámmaggal összekeverjük.
  3. A pulykamellre ráhelyezzük a beáztatott algalapot, szórjuk a zselatinnal, és egyenletesen elterítjük a darált húst. Szorosan felgöngyöljük alufóliába.
  4. Sütőben, vízgőzben 30 perc alatt 160 fokon készre pároljuk.
  5. Ha kész kivesszük, és kihűtjük, vékonyra szeleteljük.

Kacsamájhabos töltött tojás

  1. A kacsamájat borsozzuk, és olívaolajon megsütjük.
  2. A tojásokat megfőzzük, és kettévágjuk. A tojássárgáját a sült májjal ledaráljuk.
  3. Besamelt készítünk, és a darált májjal egyneművé keverjük a fűszerekkel. Besamel mártás: vajat olvasszunk meg, erre tegyünk lisztet. Kicsit megpirítjuk, majd hozzáöntjük a tejet, és habverő segítségével csomómentesre keverjük. Sózzuk.
  4. A töltelékkel megtöltjük a tojásokat.

Baconba göngyölt csirkemáj

  1. A májat kis darabokra vágjuk, fűszerezzük, és a baconba göngyöljük.
  2. Sütőben megsütjük.

Csirkemell csíkok szezámos bundában

  1. A csirkemellet csíkokra vágjuk, fűszerezzük, és szezámmagos panírban kisütjük.

Hidegtál összeállítása

  1. A pulykamell sonkát szeleteljük.
  2. A kész alapanyagokat ízlésesen tálra rakjuk.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 401
elküldve: 2
receptkönyvben: 103
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Friedrich Antal

Mióta szakács: 2010.02.08.
77 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: tapas
fogás: hideg előétel
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

baconba göngyölt csirkemáj, csirkemell csíkok szezámos bundában, kacsamájhabos töltött tojás, szárnyasgalantin

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

639
pulykamell 40 dkg
nori lap 2 db
provence-i fűszerkeverék 1 kávéskanál
1 kávéskanál
kápia paprika 5 dkg
darált pulykahús 30 dkg
zselatin 2 dkg
szezámmag 1 teáskanál
kacsamáj 10 dkg
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 5 ml
tojás 6 db
provence-i fűszerkeverék 10 g
tej 1 dl
finomliszt 5 dkg
vaj 5 dkg
1 csipet
bacon 5 szelet
csirkemáj 15 dkg
provence-i fűszerkeverék 1 kávéskanál
csirkemell filé 20 dkg
zsemlemorzsa 10 dkg
finomliszt 5 dkg
szezámmag 1 teáskanál
csirke fűszersó 1 teáskanál
pulykamell sonka 20 dkg