Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szarvasgerinc diókéregben sütve céklapürével és vörösboros céklaraguval

Szarvasgerinc diókéregben sütve céklapürével és vörösboros céklaraguval
Szarvasgerinc diókéregben sütve céklapürével és vörösboros céklaraguval
108 perc / előkészület: 90 perc sütés: 18 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A METRO a Magyar Bocuse d’Or Akadémia aranyfokozatú pártoló tagja és a Magyar Bocuse d’Or Akadémia hivatalos alapanyag beszállítója nagy meglepetésben részesítette szerkesztőségünket. A 2016-os magyarországi döntő egyik fő alapanyagát - a gímszarvas borjú gerincet - küldte el számunkra, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy készítsünk belőle egy fogást. Mellékelve kaptunk egy receptet is, amit most boldogan megosztunk veletek!

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A diókéreghez

A céklapüréhez

A raguhoz

ajánlat

A szarvashús a rendszeresen fogyasztott húsféleségekhez viszonyítva bizonyítottan kedvezőbb élettani hatásokkal rendelkezik, ezért ha nem csak finom ételeket kívánunk fogyasztani, hanem emellett egészségesen is szeretnénk táplálkozni, akkor elsőrangú, minőségi választás.

Szólj hozzá!

elkészítés

Cékla előkészítése

  1. A céklák (4 db) két végét levágjuk, megsózzuk és pár csepp olívaolajjal meglocsoljuk, majd szorosan fóliába csomagoljuk.
  2. 160 fokra előmelegített sütőben kb. másfél óra alatt készre sütjük. A cékla akkor jó, ha a villa vagy kés hegye már beleszalad, de nem csúszik le róla. A fóliában hagyjuk 15 percig, majd kicsomagoljuk és meghámozzuk.

A céklapüréhez

  1. Két darabot nagyobb kockákba vágunk, és turmixgépben vagy botturmixszal simára pürésítjük. Szükség esetén sózzuk, és egy kevés olívaolajat adunk hozzá. Melegen tartjuk tálalásig.

A raguhoz

  1. A raguhoz a másik két céklát apró, 0,5x0,5 cm-es kockákra vágjuk. A bort, a cukrot, az ecetet és egy csipet sót felfőzzük, majd az egyharmadára forraljuk vissza.
  2. Tálalás előtt a cékladarabkákkal felmelegítjük, és a tűzről lehúzva elkeverjük benne a kockára vágott hideg vajat.

A diókérges húshoz

  1. A lehártyázott, megtisztított szarvasgerincet megsózzuk. Serpenyőben a vajat és az olívaolajat felmelegítjük. Beletesszük először a kakukkfüvet, hogy átadja az ízét, majd körbesütjük mellette a szarvasgerincet, hogy mindenhol kérget kapjon. Ezután rácsra tesszük, és 10 percig pihentetjük.
  2. A magvas kenyeret felkockázzuk, és aprítógépben összetörjük, összekeverjük a darált dióval, finomra vágott petrezselyemmel és vajjal. Ezzel a masszával beburkoljuk a szarvasgerincet, és 180 fokos sütőben 8 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 291
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
947 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
konyha: lengyel
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

egyéb elnevezések

diós szarvassült céklával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Eskete
Eskete Fri, 2017-12-22 16:18

Kedves Nosalty
Én ügy tudom hogy a vadhúst nem szabad félig megsütve fogyasztani,különböző -a húsban lévő csak főzéssel,sütéssel- eltávolítható - baktériumok miatt.
Kérem hogy cáfolja vagy igazolja a feltevésem.
Köszönettel,

778
szarvashús 60 dkg
kakukkfű 2 szál
vaj 3 dkg
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
dió 10 dkg
rozskenyér 10 dkg
petrezselyem 1 csokor
vaj 3 dkg
cékla 2 közepes db
0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek
cékla 2 közepes db
0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek
nádcukor 1 ek
vörösborecet 1 dl
vörösbor 2 dl
vaj 3 dkg