Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szatmári töltött káposzta

Szatmári töltött káposzta
Szatmári töltött káposzta
105 perc / előkészület: 25 perc főzés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám féle, és olyan izgalmas, hogy még egy megyén belül is mennyire eltérő az a bizonyos töltött káposzta.

Míg a szabolcsiak előszeretettel tesznek bele füstölt húsokat is, addig a szatmárinál inkább a belsejébe szokott kerülni mondjuk sonkakocka. A legkiválóbb számomra a málékásás és tormalevélben töltött. Talán arról majd a későbbiekben. 

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposzta leveleit forró vízben megfonnyasztjuk (rövid idő kell csupán nekik), majd visszahűtjük, és eltávolítjuk a vastag ereket a szárából.
  2. A felaprított hagymát megdinszteljük kevés zsíron. A tűzről lehúzva hozzáadjuk a pirospaprikát és a borsot. A felét keverjük össze a darált hússal, a 3 tojással, a rizzsel és a fűszerekkel. A káposztalevelekbe szorosan betekerjük, majd 2 oldalon benyomkodjuk, hogy ne jöjjön ki a töltelék. A maradék paprikás hagymából a liszt hozzáadásával vékony rántást készítünk.
  3. Előveszünk egy jó nagy lábast, és kikenjük zsírral, majd beletesszük a rántást; és szorosan egymás mellé a káposztákat. Belekanalazzuk a paradicsomlevet vagy -pürét, és felöntjük vízzel, hogy egy jó ujjnyira lepje el.
  4. Forrás után legalább egy órát főzzük, majd tejföllel tálaljuk.
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 20
össznézettség: 79 706
elküldve: 1
receptkönyvben: 109
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: 1

szakács

janettaylor

Mióta szakács: 2017.04.02.
107 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

káposzta töltve

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

640
darált sertéshús 1 kg
káposzta 2 közepes fej
tojás 3 db
rizs 40 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
sertészsír 5 ek
paradicsomlé 6 dl
finomliszt 5 dkg
fűszerpaprika 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 1 l