Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szavarin Nusi Kezdi konyhájából

Szavarin Nusi Kezdi konyhájából
Szavarin Nusi Kezdi konyhájából
65 perc / előkészület: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyen elkészíthető tészta, nem kel dagasztani. Nagyon jól esik egy nyári meleg napon, de telén is nagyon finom! Akkor befőtt gyümölcsöt használok a díszítésre.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A sziruphoz

A töltéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1.  A lisztet összekeverjük az instant élesztővel, a langyos tejet a tojással, olajjal és cukorral jól összekeverjük, esetleg egy turmixgéppel, és végül egy pici sót  is teszünk bele, hozzáadjuk a lisztet, az élesztővel jól kidolgozzuk, és hagyjuk 10 percet pihenni.
  2. Muffin papírt bekenünk vékonyan olajjal, de finomít rajta, ha vajjal kenjük, a papírokat belehelyezzük egy muffin sütőtepsiben. Egy erőseb műanyag zacskóban a tésztamasszát belekaparjuk (elég folyékony), a végét levágjuk, és félig töltjük a formákat, hagyjuk kelni 30-35 percet meleg helyen. 180 fokon kb. 35-40 perc sütés kell neki.
  3. Elkészítjük a szirupot, a vizet, a cukrot főni tesszük, ameddig a cukor elolvad, hagyjuk kihűlni, és hozzáadjuk a rum eszenciát .     
  4. Leszedjük a papírt a megsült tésztákról, és jól megitatjuk a  sziruppal. Egy tálra szedjük, és hűtőben jól lehűtjük.
  5. A tejszínt kemény habbá verjük, tetszés szerint édesítjük. (Ha készen veszem az erre szánt  tejszínt, akkor nem teszek hozzá cukrot, mert az édes.)
  6. A tésztákat kivéve a hűtőből, az alsó fele kerül felülre (tehát ami a tepsiben alul volt). Kb. egy másfél cm kalapot vágunk le róluk. Egy műanyag zacskó segítségével megtöltjük az alsó részeket jó gazdagon a tejszínhabbal. A kalapokat vékonyan bekenjük egy finom lekvárral (lehet gyümölcszselé is), és ferdén ráhelyezzük a kalapokat a megtöltött alsó részre.
  7. Díszítjük egy pici tejszínhabbal és gyümölcs szeletekkel vagy apró gyümölccsel (málna, szeder, ribizli).
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 746
elküldve: 1
receptkönyvben: 23
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nusi Kezdi konyhaja

Mióta szakács: 2013.08.14.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejszínnel töltött fánk, élesztős fánk, fánk muffin formában

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

323
finomliszt 250 g
instant élesztő 1 tasak (7 gr)
tej 150 ml
tojás 2 db
napraforgó olaj 30 ml
cukor 1 púpozott ek
1 csipet
víz 400 ml
cukor 150 g
rumaroma 20 ml
habtejszín 500 g
lekvár/ dzsem 6 ek