Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szecsuáni padlizsán

Szecsuáni padlizsán
Szecsuáni padlizsán
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors padlizsános köret húsok mellé, de akár önmagában, rizzsel is kiváló.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajat felhevítjük a wokban, majd rádobjuk az apróra vágott chilit és fokhagymát.
  2. Átpirítjuk, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott padlizsánt és egy csipet sót.
  3. Nagy lángon addig pirítjuk, amíg kicsit oda nem kap. Ekkor hozzáadjuk a cukrot, és ha már elolvadt, és kissé karamellizálódott, hozzáadjuk a mézet, a szójaszószt és az ecetet.
  4. A keményítőt egy külön tálban elkeverjük a vízzel, majd a padlizsánokra öntjük.
  5. Ha besűrűsödött, el is zárjuk alatta a lángot. Hozzákeverjük a csírát, és friss korianderrel megszórva tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 1 603
elküldve: 0
receptkönyvben: 48
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
336 recept

receptjellemzők

kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: köretek
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: wok receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
konyha: távol-keleti
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

padlizsánragu

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Wawa
Wawa / Wawa Mon, 2019-06-24 07:59

A recept egyszerüen fenomenális, tegnap ez volt az ebédem vegánként!

Nagyon köszönöm, hogy megosztottad velünk!

159
napraforgó olaj 3 ek
chili 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
padlizsán 2 db
1 csipet
bors 0 ízlés szerint
cukor 1 ek
méz 1 ek
szójaszósz 2 ek
rizsecet 0.5 ek
étkezési keményítő 1 evőkanál
víz 1 dl
mungóbabcsíra 10 dkg
koriander 1 csokor