Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szederhabos palacsinta

Szederhabos palacsinta
Szederhabos palacsinta
35 perc / előkészület: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyám beteg, és ilyen palacsintát kért tőlem, így azonnal nekiláttam a megvalósításnak egész családom megelégedésére.

hozzávalók / 6 adag

A palacsintatésztához

A töltelékhez

A palacsinta tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a tojást, 2 ek olajat, sót, cukrot, lisztet, tejet összekeverjük, és legalább fél órára a hűtőbe tesszük.
  2. Pihentetés után 1-1 tk olajon mindkét oldalán megsütjük a palacsintákat. (12 db 26 cm átmérőjű palacsinta lesz belőle.)
  3. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a lekvárt, és megtöltjük vele a palacsintákat.
  4. A tetejüket fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 519
elküldve: 0
receptkönyvben: 80
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, születésnap, szilveszter, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szederlekváros palacsinta, szedres palacsinta, palacsinta szederrel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

593
tojás 2 db
1 csipet
cukor 1 púpozott ek
finomliszt 20 dkg
tej 0.5 l
kukoricaolaj 2 ek
napraforgó olaj 12 teáskanál
habtejszín 3 dl
szeder 30 dkg
cukor 3 ek
lekvár/ dzsem 20 dkg
porcukor 2 ek
fahéj 0 ízlés szerint