Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szedertorta házi fondant bevonattal

Szedertorta házi fondant bevonattal
Szedertorta házi fondant bevonattal
85 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Életem első fondantos próbálkozása... Nagyon féltem tőle, de pikk-pakk összeállt! A nyújtás nehéz volt, és figyelni kell arra, hogy a lap, ahol nyújtjuk, porcukros-keményítőporos legyen, és mindig margarinos kézzel nyúljunk a fondanthoz, úgy nem ragad... A rózsák elkészítése még egyszerűbb, a netről találtam hozzá videót.:) A kétféle krém készítése nem feltétel, mindenki azzal tölti, amivel szeretné.:) Ahol a torta a tányért érinti, körkörös fondant díszt készítettem, kétféle színű összetekert "kígyó" mintájára, ehhez kellett az ételfesték (no meg a rózsákhoz:)). Nem egyszerű mutatvány, de isteni finom szülinapi torta lett!!

hozzávalók / 8 adag

Tortalaphoz

Krémekhez

Fondanthoz

ajánlat

Születésnapokra, egyéb ünnepekre.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először elkészítjük a tortalapot (ahogy a Raffaello tortámnál): a 7 tojásfehérjét a cukrokkal kemény habbá verjük, majd mehet bele a sárgája, liszt, sütőpor és kakaópor. 150 fokon 45 percig sütjük (tűpróba!).
  2. Elkészítjük a fondant bevonót: a pillecukrot mikróban 2 perc alatt folyékony halmazállapotig melegítjük (fél percenként kivesszük, megkeverjük, ügyelve arra, hogy a tál, amiben melegítjük és fakanál, amivel keverjük vajjal kent legyen!). A meleg, folyékony fondanthoz elkezdjük fakanállal hozzákeverni a porcukrot, igény esetén vízzel lazíthatjuk (nekem nem kellett). Eleinte ragad majd, de ne aggódjunk, észrevétlen összeáll egy kisebb, cipó formájú rugalmas "tésztává". Hűtőbe tesszük pihenni.
  3. Elkészítjük a kemény vajkrémet is: a 25 dkg vajat az 50 dkg porcukorral és az aromával nagyon habosra keverjük (10 perc, gépi habverővel), ha szükséges, mehet hozzá kevés folyadék (nekem joghurt volt a hűtőben, de lehet víz/tej/tejszín is). A kész krémet hűtőbe tesszük pihenni.
  4. A dúsított vajkrémhez a pudingot 3 dl tejjel és a cukorral felfőzzük, egy sűrű állagú, gyorsan kötő pudingot kapunk. A 10 dkg vajat a 10 dkg cukorral habosra keverjük, ezt adjuk a kihűlt pudinghoz, és egynemű krémet keverünk belőle.
  5. Összeállítjuk a tortát: a tortalapot 3 részre vágjuk; az alsó réteget megkenjük egy vékony réteg kemény vajkrémmel, amely tetejét megrakjuk a szederrel, erre jön a lekvár, majd a következő tortalap; ezt már csak a dúsított vajkrémmel kenjük, és mehet rá a teteje. A maradék kemény vajkrémmel bevonjuk a tortát, erre jön a kinyújtott fondant.
  6. Díszítés: fondantból készült rózsákkal.
  • sütési hőfok: 150°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 886
elküldve: 1
receptkönyvben: 24
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Giovanna

Mióta szakács: 2013.03.24.
46 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

szedertorta, fondant torta, szedres-krémes torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1241
tojás 7 db
finomliszt 12 dkg
cukor 14 dkg
cukrozatlan kakaópor 4 dkg
sütőpor 0.5 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
vaj 25 dkg
porcukor 50 dkg
vaníliaaroma 3 csepp
tej 3 ek
epres pudingpor 1 tasak
tej 3 dl
vaj 10 dkg
cukor 10 dkg
szeder 20 dkg
lekvár/ dzsem 6 ek
pillecukor 25 dkg
porcukor 50 dkg
ételfesték 10 csepp
víz 2 tk