Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szedres búzadaralepény

Szedres búzadaralepény
Szedres búzadaralepény
45 perc / előkészület: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amíg ázik a búzadara a tejben, kimegyek a kertbe, leszedem a szedret, tisztítom, mosom, szárítom. Aztán szinte lehet is készíteni. Ezzel a fanyar ízzel kitűnő nasi varázsolható az asztalra. Igazából a gyümölcsadag rengetegnek tűnhet (ki-ki adagolja kedvére), de én mind-mind megpakoltam vele a lepényt. Sok jóból, jó sokat elven. :-D

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Bármilyen gyümölcsből.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejbe beáztatjuk a búzadarát.
  2. Miután megdagadt, robotgéppel belekeverjük a hozzávalókat.
  3. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük.
  4. Tetejét megszórjuk szederrel.
  5. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 30×40 cm
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 514
elküldve: 19
receptkönyvben: 361
elkészítve: 11/30
Facebookon megjelent: -

szakács

Lilapipacs

Mióta szakács: 2012.07.03.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szedres búzadarasüti, búzadaralepény, búzadarás süti szederrel

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Süncike
Süncike Mon, 2014-07-07 16:51

Gondolom meggyel is finom és jó lehet ez a süti! (mert nekem most csak meggy van a fagyaszóban)!!!! :)

b-n
b-n Thu, 2013-07-11 16:22

2 féle ribizliből készítettem, így kissé lédús lett, ezért kb. 15 perccel tovább sütöttem. Finom lett!

LViki
LViki Tue, 2013-04-09 11:32

Szia! Gondolom más fanyar gyümölccsel is hasonló az eredmény, ugye? Nekem ribizlim van a fagyasztóban?:)

Lilapipacs
Lilapipacs / Lilapipacs Tue, 2013-04-09 14:52

Szia LViki!

Ha alapban is szereted a ribizlit, biztosan jó lesz bele.
Mondjuk én a szederre, málnára jobban esküszöm.
Én a ribizlit szívesebben raknám valami gyümölcsös lepénybe, aminek a krémjébe kell búzadara.
Talán van itt fent a NOSALTY-n ilyen recept.
Most sajnos nincs időm megnézni, majd este utána járok.

Szép napot!
G.

wesco
wesco Mon, 2012-09-24 14:19

Kedves Lilapipacs!

Tetszik ez a süti, ki is próbálnám, de pontosan mennyi az a másfél kávés pohár olaj? Mert a kávéskanalat még értem, de a kávés pohár nekem kicsit relatív :)
Válaszod előre is köszönöm.

Márti

ercsibaba
ercsibaba Sun, 2012-09-09 16:05

Guszta! Van szeder is lefagyasztva. Nekem soknak tűnik a 600g búzadara 7,5dl tejhez. Nem 60g?
Üdv. Erika

Lilapipacs
Lilapipacs / Lilapipacs Mon, 2012-09-10 20:44

Kedves kispocak!

Nekem elhiheted, nagyon fincsike. Gyermekkorom egyik kedvenc sütikéje.
Nyam-nyam-nyam.
:-)))

G.

893
búzadara 600 g
tej 7.5 dl
napraforgó olaj 1 dl
cukor 350 g
vaníliás cukor 2 csomag
sütőpor 15 g
tojás 4 db
szeder 750 g