Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szedres-habos joghurttorta

Szedres-habos joghurttorta
Szedres-habos joghurttorta
135 perc / előkészület: 100 perc főzés: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet az interneten találtam, nagyon megtetszett, finomnak is nézett ki első látásra, hát nekiláttam elkészíteni. Másfél óráig biztosan dolgoztam vele mire elkészült, és kaptam egy nem túl édes, de nagyon finom tortát. Olyan macerás volt az elkészítése, hogy gondoltam, na ezt sem készítem el többször! Amint megkóstoltuk, már el is felejtettem, mit is gondoltam! Megérte a macerát, máskor is elkészítem!

hozzávalók / 8 adag

Az aljához

Az oldalához

A szederkrémhez

A besamel alapkrémhez

A joghurtos töltelékhez

ajánlat

Fogyasztás előtt 3-4 óra hűtést igényel, hogy szépen szeletelhető legyen.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy normál méretű tortakarika alját sütőpapírral kibéleljük.
  2. A torta aljához a vajat a porcukorral, és a narancshéjjal habosra keverjük. Egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat. Végül hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a felaprított mentaleveleket.
  3. Az előkészített tortakarika aljában egyenletesen elkenjük. 180 fokos sütőben15 perc alatt megsütjük.
  4. A torta oldalához a vajat a porcukorral habosra keverjük, majd belekeverjük a felvert tojáshabot (ikrássá és folyékonnyá válik, de nem baj!). Óvatosan keverjük hozzá a sütőporos lisztet.
  5. Ebből a masszából egy 1,5 ek-nyit kiveszünk, és belekeverjük a kakaóport.
  6. Egy sütőlemezre terítsünk sütőpapírt 40 cm hosszan és kétszer olyan szélesen, mint a tortaforma oldala, kenjük a kakaós piskótát a sütőpapírra és fésűkártyával mintázzuk csíkosra, majd tegyük hűtőbe pár percre (én sajnos nem tettem, ezért nem lett csíkos az oldala).
  7. Ha kivettük a hűtőből, kenjük simán a tetejére a fehér masszát. Az egésznek a vastagsága 4-5 mm. Vigyázat! 4-5 perc alatt megsül.
  8. Elkészítjük a joghurtos krémet: Ha kész a besamel, egy keverőtálba tesszük. Beleöntjük a joghurtot, a citromlevet, a cukrot, majd belecsorgatjuk keverés közben a zselatin 3/4 részét.
  9. A felvert tejszínhabból tegyünk félre egy keveset díszíteni, a többit lazán forgassuk bele a krémbe.
  10. A szederlekvárt kaparjuk egy tálba és kevergetve öntsük bele a maradék zseletint.
  11. A torta aljáról húzzuk le a sütőpapírt, a piskótát tegyük egy nagyobb méretű tányérra és tegyük rá a tortakarikának csak a karimáját.
  12. Vágjuk ketté hosszában a csíkos piskótát, béleljük ki vele a forma oldalát.
  13. Öntsük bele a joghurtos krém felét, kanalazzuk rá a szederlekvárt (a tetejére hagyjunk egy kicsit), majd villával körbe-körbe kavarjunk rajta, hogy szeleteléskor márványos legyen. Öntsük rá a maradék joghurtos krémet, simítsuk el, jöhet a félretett szederlekvár, ismét márványozzuk a tetejét, és a meghagyott tejszínhabbal csillagcsővel díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 889
elküldve: 0
receptkönyvben: 55
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

joghurttorta, szederlekváros-márványos joghurttorta, joghurtkrémes-szederlekváros torta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sz.andus
málna / sz.andus Fri, 2012-11-02 17:48

Drága Anci!
Megint csodát alkottál, mi meg csodálunk érte. Nagyon szeretem a receptjeidet, soha nem okoztak csalódást. Köszönöm, hogy ezt is megosztottad velünk, kipróbáljuk ezt is :-).
Nagy-nagy köszönettel:
Andi

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Fri, 2012-11-02 20:35

sz.andus !
Nagyon szívesen !Köszönöm a kedvességed és a bizalmat.
További jó sütögetést kívánok! Szeretettel üdvözöllek: Anci

Samiya
Samiya / Samiya Mon, 2012-10-15 20:18

Szia Anci!
Gyönyörű torta! Nagyon finom lehet! Meg is ennék most egy szeletet! :) Hát igen.. vannak amik kárpótolnak a sok munkáért. Nekem is volt, hogy azt mondtam egy tortára, hogy soha többé, mert elment vele több, mint 2 óra, de amint elfogyott, már alig vártam, hogy újra megsüssem, mert isteni volt! :)
Üdv: Samiya

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2012-10-15 20:54

Kedves Samiya !
Köszönöm a dicséretet és a kedves szavakat. Valóban! Már bizsereg a tenyerem, hogy mikor lesz olyan alkalom amire újra megsüthetem, mert nagyon finom volt.Akkor te is tudod, hogy milyen érzés a " soha többé " Szeretettel üdvözöllek: Anci

865
vaj 10 dkg
porcukor 10 dkg
finomliszt 10 dkg
sütőpor 0.5 teáskanál
tojássárgája 5 db
kandírozott narancshéj 10 dkg
menta 15 db
vaj 10 dkg
porcukor 10 dkg
finomliszt 10 dkg
sütőpor 0.5 teáskanál
tojásfehérje 4 db
cukrozatlan kakaópor 5 g
lekvár/ dzsem 25 dkg
tej 2 dl
kukoricakeményítő 25 g
cukor 10 dkg
vaj 1.5 dkg
joghurt 375 g
habtejszín 5 dl
citromlé 3 citromból nyert
zselatinfix 1 csomag
víz 1.5 dl
porcukor 4 ek