Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szedres joghurttorta

Szedres joghurttorta
Szedres joghurttorta
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon gusztusos kinézetű desszertet kapunk. A nagy melegben jólesik ez a fajta hűsítő.

hozzávalók / 3 adag

A szedres krémhez

A fehér részhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A joghurtot és a cukrokat odatesszük melegedni.
  2. Pár kanállal elveszünk belőle, és a 20 gramm zselatint csomómentesre keverjük. Amit utána hozzáöntünk. Csak melegítsük, forralni nem szabad (zselatint nem szabad forralni)!Mikor jól összemelegedett, levesszük a tűzről, és a felvert tejszínt óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük.
  3. A fehér részhez;
  4. A tejfölt a cukrokkal elkeverjük, kicsit elvéve belőle, elkeverjük a 2 teáskanál zselatint. Hozzáöntjük, majd melegedni tűzre tesszük. Csak melegítjük!
  5. Folpack-kal kibélelünk egy kuglófformát,a szedres joghurtból vékonyan az aljára simítunk,10 perc dermedés után,óvatosan rákanalazzuk a fehér masszát. Hűtőbe tesszük dermedni.
  6.  A lilás krémet óvatosan,a fehér tejfölös krém tetejére simítjuk. Hűtőbe tesszük kb. 3 -4órára.
  7. Ha megdermedt, ügyes mozdulattal tálra borítjuk. A folpack-ot lehúzzuk róla és szeletelés után tálalhatjuk. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 14 548
elküldve: 16
receptkönyvben: 298
elkészítve: 3/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
750 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kategória: torta
diéta: gluténmentes
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kétszínű zselés süti, zselés-szedres joghurttorta, joghurttorta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

838
gyümölcsjoghurt 800 ml
cukor 5 ek
vaníliás cukor 1 csomag
zselatin 20 g
habtejszín 2 dl
tejföl 3 dl
cukor 6 ek
vaníliás cukor 1 csomag
zselatin 2 teáskanál