Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szedres -karamellás muffin

Szedres -karamellás muffin
Szedres -karamellás muffin
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volfinak köszönhetően készült el ez a muffin, mivel a ribizlis muffinomat olvasgatva felvetette mi lenne, ha vajkaramella is lenne benne. Ribizliből kifogytam, ezért szederrel készült el, mivel az is elég savanykás. Nagyon finom lett, fel is faltuk sec-perc alatt mind a 6 db-ot.
Most is mélyhűtve kevertem a szedret a tésztába, nem is kenődött szét.
Egyre azonban figyelni kell, a vajkaramella igencsak megolvad és folydogál erre-arra. Viszont mikor kihűl a süti, akkor ropogósra megdermed. Ha így szeretjük, akkor hagyjuk lefedetlenül a kész muffinokat, ha inkább puhán szeretjük, akkor kihűlés után tegyük jól záró dobozba a muffinokat.
Mivel gázsütőm van, most is mint mindig teszek vizet alulra egy rozoga tepsibe, így nem ég meg alulról a süti.
 

hozzávalók / 3 adag

6 db nagy muffinhoz

ajánlat

A sok szeder miatt ez a muffin a szokásos 30 perc helyett kicsit lasabban készült el, 30 percnél még csak nem is pirult a teteje, így kicsit tovább sütöttem, de azért 30 percnél már lehet figyelgetni, főleg légkeveréses sütőben.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálban kikeverejük a tojást a cukorral, a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, a kefírt, végül a lisztet és a sütőport. Összedolgozzuk. Az egész művelet kb. 5 perc.
  2. Mikor a tészta szép egyenletes, belekeverjük a (mélyhűtött) szedret és az összeaprított vajkaramellát.
  3. Beletöltjük a 6 kapszliba, és előmelegített sütőben megsütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 690
elküldve: 1
receptkönyvben: 78
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

mewick

Mióta szakács: 2011.04.30.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: átlagos
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

muffin szederrel és vajkaramellával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

volfi
volfi / volfi Wed, 2011-09-07 04:37

Szia!
Köszönöm a megtiszteltetést, hogy megemlítettél! :) A mostanság dúló hőség miatt én hanyagoltam a sütést, örülök, hogy te megcsináltad!
Milyen karamellt használtál? Én már keresgélem egy ideje a megfelelőt, de még nem találtam rá, mert sok karamella, amit omlósnak mondanak, nem is az, vagy a közepén van egy nyúlósabb töltlékszerűség. Az un "Nosztalgia" márkájú omlós karamellát keresem, ami szerintem tökéletesen megfelelő lenne, de nem tudom, gyártják-e még...
Még egyszer köszi, és további jó sütögetést!
:)

mewick
mewick / mewick Wed, 2011-09-07 08:34

Kedves Volfi!

Én a Lidl-ben kapható karamellt vettem meg, ez olyan békebeli, nem túl drága, belül is olyan mint kívül, kicsit omlós, viszont sütés közben kicsit olvad! Nem veszik el teljesen a tésztában, de azért rendesen odapirul a forma szélére. Ami a muffin tetején volt az kemény lett, és ropogott amíg be nem tetem zacsiba a szállításhoz :(
A jó ötleteket továbbra is szívesen fogadom!
Üdv Viki

525
tojás 1 db
cukor 4 ek
finomliszt 9 evőkanál
kefir 6 ek
vaj 6 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 1 ek
szeder 10 dkg
vajkaramella 7.5 dkg