Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szedres-mogyorókrémes desszert

Szedres-mogyorókrémes desszert
Szedres-mogyorókrémes desszert
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Természetesen másféle gyümölcsökből is elkészíthető, nagyon finom desszert!

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskóta: 6 dkg porcukrot kikeverünk 6 tojássárgájával.
  2. A 6 fehérjét kemény habbá verjük, s hozzáadagoljuk a maradék porcukrot.
  3. Ezt a két keveréket óvatosan összekeverjük, s beleforgatjuk a lisztet.
  4. 170 fokon megsütjük. Ha kész, kis darabkákra tördeljük.
  5. A krém: A habtejszínből kemény habot verünk.
  6. A vajkrémet kikeverjük a porcukorral, és a vaníliás cukrokkal.
  7. A két masszát óvatosan összekeverjük, majd kettévesszük.
  8. Az egyik felébe belekeverjük a mogyorókrémet.
  9. Előveszünk egy jénai tálat, és az aljára piskóta darabkákat teszünk.
  10. Erre kenünk a mogyorókrémes krémből egy réteget, jöhet még egy kör piskóta, pár szem szeder, erre egy sima tejszínes krémréteg, majd kezdjük előröl, amíg el nem fogy minden.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 685
elküldve: 2
receptkönyvben: 13
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

TBetty

Mióta szakács: 2013.03.25.
25 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: Anyák napja, buli receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szedres piskóta, mogyorókrémes-szedres piskótadesszert, tejszínes-mogyorókrémes-szedres piskóta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1142
tojás 6 db
porcukor 12 dkg
finomliszt 12 dkg
habtejszín 500 ml
vajkrém 250 g
nutella 100 g
vaníliás cukor 2 csomag
porcukor 5 ek
szeder 20 dkg