Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szedres pavlova torta

Szedres pavlova torta
Szedres pavlova torta
100 perc / előkészület: 20 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, puha sütemény.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, tojásfehérjét kemény habbá verjük, és közben lassan a cukrot és a vaníliás cukrot hozzáadjuk, majd további 10 percig verjük. Végül az étkezési keményítőt és az almaecetet is hozzákeverjük.
  2. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, melynek az aljára egy kb. 20 cm átmérőjű kört rajzolunk. A masszát egyenletesen elsimítjuk a sütőpapírra rajzolt körön.
  3. A tepsit a 100 fokra előmelegített sütő alsó harmadába toljuk, és légkeveréssel 80 perc alatt megsütjük. Sütés után a sütőben hagyjuk kihűlni.
  4. A töltelékhez a hideg habtejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd a tortalap tetején egyenletesen elosztjuk. A szederszemeket is elrendezzük a tetején, porcukorral megszórjuk, és a tortát azonnal tálaljuk.
  • sütési hőfok: 100°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x40 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 905
elküldve: 2
receptkönyvben: 65
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
312 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes
konyha: orosz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

habos torta szederrel, habcsóktorta szederrel, pavlova torta szederrel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

610
tojásfehérje 4 db
1 csipet
cukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
étkezési keményítő 1 evőkanál
almaecet 2 teáskanál
habtejszín 4 dl
vaníliás cukor 2 csomag
szeder 20 dkg
porcukor 4 dkg
citromfű 1 csokor