Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szedres polentasüti

Szedres polentasüti
Szedres polentasüti
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors, vega sütinek készült, bármilyen gyümölccsel finom. Ez a mennyiség egy kis adag a 3 fős családnak. A recept gluténmentes, tojás -és laktózmentes. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Készítsünk elő egy 10x25 cm püspökkenyér (őzgerinc) formát, ha szilikon nem kell kiolajozni. A sütőt 180 C-ra melegítsük elő.
  2. A kukoricadarát egy edénybe tesszük, és felöntjük a növényi tejjel és a vízzel, feltesszük főni egy csipet sóval. Lassú tűzön, kevergetve egyre sűrűbb masszát kapunk, ekkor beleszórjuk a cukorral elkevert citromhéjat és a szegfűszeget.
  3. Levesszük a tűzről. Még melegen hozzádolgozzuk a kókuszzsírt és a szójajoghurtot, majd mikor már csak langyos, belekeverjük a  mandulás-sütőporos-szódabikarbónás rizslisztet.
  4. A fele masszát a formába kanalazzuk, és pár szem szedret szórunk rá, majd a többi tésztát is a formába kanalazzuk, és a maradék szedret elosztjuk a tetején. Kicsit belenyomkodjuk.
  5. Előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük (a közepe kicsit ragacsos marad), kihűlés után szeleteljük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 10x25 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 302
elküldve: 3
receptkönyvben: 155
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Nicki

Mióta szakács: 2012.04.10.
50 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szedres kukoricadarás süti, reformsüti szederrel, szedres vega süti

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

MaryAnn13
MaryAnn13 Tue, 2013-10-22 16:35

Másfél órája sütöm a sütit, és még mindig folyik a közepe. A széle meg lassan megég.
Úgy csináltam ahogy írtad, az íze nem lenne rossz, de szerintem a formából fogjuk kikanalazni. :(

Tmea
Tmea / Tmea Mon, 2013-03-25 14:43

Kedves Nicki!
Anyukám ma megsütötte ezt a finom sütit, és remek! A második szelet után vettem először levegőt! Nagyon-nagyon finom!
Köszönöm az élményt!
Tímea

371
kukoricadara 100 g
víz 2 dl
növényi tej 2 dl
nádcukor 6 ek
1 csipet
citromhéj 1 citromból nyert
szegfűszeg 1 kávéskanál
kókuszzsír 5 dkg
szójajoghurt 2 ek
rizsliszt 3 dkg
mandula 2 dkg
sütőpor 1 kávéskanál
szódabikarbóna 1 kk
szeder 10 dkg
napraforgó olaj 1 ek