Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szedres sajttorta

Szedres sajttorta
Szedres sajttorta
60 perc / előkészület: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, könnyű, nyári desszert, sütés nélkül készült, szinte pillanatok alatt.

hozzávalók / 6 adag

Alap

Szederzselé

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Alap

  1. Egy késes aprítóval morzsalékosra dolgozzuk a kekszet, majd összedolgozzuk az olvasztott vajjal.
  2. Egy 22 cm átmérőjű tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, és egyenletesen belesimítjuk a kekszalapot, majd hidegre tesszük dermedni.

Szederzselé

  1. Egy botmixer segítségével pürésítünk a megmosott szederből 80 dekát 3 evőkanál cukorral, majd egy szűrőn átszűrjük a magokat, végül a tűzre téve felfőzzük.
  2. Közben 2 teáskanál zselatin beáztatunk 4 evőkanál hideg vízbe, ezután a tűzre téve pár másodperc alatt feloldjuk, majd hozzáadjuk a forró szederhez, elkeverjük benne, és hűlni hagyjuk.
  3. Csak annyira hűtsük ki, hogy még kezelhető legyen, tehát ne dermedjen meg!

Krém

  1. A szobahőmérsékletű mascarponét, tejfölt, limelevet és ízlés szerinti por- és vaníliás cukrot simára keverjük a robotgép segítségével.
  2. Ezután beledolgozzuk a 2 csomag zselatinfixet, a hideg tejszínt kemény habbá verjük, majd a kétféle krémet óvatosan egybeforgatjuk.
  3. Ezután összeállítjuk a tortát, a forma oldalára sütőpapírt teszünk, a kekszes alapra simítunk egy adag mascarponés krémet, ezt meglocsoljuk a kihűlt szederzselével, majd ismét krém és zselé következik, amíg van alapanyag. Ezután hidegre tesszük dermedni.
  4. Ha már eléggé megdermedt, elkészítjük az előbb leírt módon a zselét a maradék 20 dkg szederből, cukorból és zselatinból.
  5. Végül bevonjuk vele a torta tetejét, a közepére öntve szépen elterül, ezután a teljes dermedésig hidegre tesszük.
  • tepsi mérete: 22 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 6 157
elküldve: 0
receptkönyvben: 95
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
450 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

cheese cake

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

958
oreo keksz 22 db
vaj 7 dkg
szeder 1 kg
nádcukor 4 ek
zselatin 3 teáskanál
víz 6 ek
mascarpone 50 dkg
habtejszín 4 dl
tejföl 3 ek
porcukor 4 ek
vaníliás cukor 1 ek
zselatinfix 2 csomag
limelé 1 lime-ból nyert