Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szedres túrórúd

Szedres túrórúd
Szedres túrórúd
40 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy újságban találtam. Kis egyszerű és könnyű süti. :)

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szedret tisztítsuk meg. A zselatint áztassuk be hideg vízbe.
  2. A túrót törjük át szitán, majd keverjük hozzá a joghurtot, a por- és vaníliás cukrot.
  3. Adjuk hozzá a citrom reszelt héját és a kifacsart levét.
  4. A tejet melegítsük fel, és oldjuk fel benne a kinyomkodott zselatint. Adjuk ezt is a túróhoz.
  5. Végül keverjük hozzá a szeder 2/3-át.
  6. Béleljük ki az őzgerincformát folpakkal, töltsük bele a túrót, és tegyük hűtőbe, hogy megdermedjen.
  7. A maradék szedret főzzük fel a borral és a cukorral, majd pépesítsük.
  8. Várjuk meg míg teljesen kihűl. (Ha melegen öntjük rá a megdermedt túróra, szét fog esni.)
  9. Tálaljuk, a desszert mellé néhány szebb szedret rakjunk félre a díszítéshez. 
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 305
elküldve: 10
receptkönyvben: 526
elkészítve: 8/20
Facebookon megjelent: -

szakács

kistigris86

Mióta szakács: 2012.01.31.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert
alkalom: szilveszter, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szedres túrós süti, túrós süti őzgerinc formában, szedres túrós rudacska

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

249
szeder 400 g
lapzselatin 1 csomag
tehéntúró 500 g
joghurt 150 g
porcukor 2 ek
vaníliás cukor 1 csomag
citrom 0.5 db
tej 50 ml
fehérbor 50 ml
cukor 1 ek