Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szegedi káposzta

Szegedi káposzta
Szegedi káposzta
55 perc / előkészület: 10 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A fiam kedvenc káposztás étele.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Zsíron megdinszteljük az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a kockára vágott húst, borsot és megpirítjuk. Amikor megpirult a hús megsózzuk, és megszórjuk pirospaprikával. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Félpuhára pároljuk a húst, ha szükséges, pótoljuk a vizet.
  2. Hozzáadjuk a savanyú káposztát, babérlevelet, szegfűborsot  és ha kell, felöntjük vízzel, és lassú tűzön főzzük, hogy a pörköltel együtt puhuljon.
  3. Tejföllel és knédlivel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 16
össznézettség: 42 160
elküldve: 1
receptkönyvben: 145
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Maria.

Mióta szakács: 2010.07.13.
190 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

egytál, káposztás-húsos egytál,

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

muzsikus
muzsikus Sun, 2015-11-15 07:52

Németországban is Szegediner-Gulasch a neve...de hogy miért nem tudom

csato
csato Wed, 2011-09-28 22:49

És még egy apróság,bocsánat!10dkg zsír az rengeteg.A sertésből is kifő a sajátja.

csato
csato Wed, 2011-09-28 22:45

Hát az!Csak nem mertem beírni,nehogy..........Csak még fűszer hiányérzetem is van,pld.egy kis őrölt kömény,és a fokhagymát ki nem hagynám belőle.
csató

675
sertéslapocka 500 g
savanyú káposzta 500 g
sertészsír 100 g
vöröshagyma 2 közepes fej
finomliszt 2 evőkanál
fűszerpaprika 1 ek
tejföl 175 g
0 ízlés szerint
fekete bors 5 szem
szegfűbors 1 teáskanál
babérlevél 1 db