Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szegedi kifli

Szegedi kifli
Szegedi kifli
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, omlós.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 1 dl langyos tejben, egy csipet cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A liszthez adjuk a sót, a maradék cukrot, a megmaradt tejet, az olajat és a felfutatott élesztőt. Jól sszegyúrjuk, és hagyjuk meleg helyen duplájára kelni. Ez kb. 1/2-3/4 óra.
  2. Miután megkelt, lisztezett felületre borítjuk, elfelezzük. Majd midkét darabot 4 részre osztjuk. Egyesével kör alakúra nyújtjuk kb. 2 mm vastagra, és 4 cikkre vágjuk.
  3. A hideg vajat először 2 mm vastag szeletkre vágjuk, majd a szeleteket vékonyan felcsíkozzuk. 1-1 csíkot rakunk a cikkek nagyobbik részére, és onnan haladva feltekerjük. A kiflik végeit jól visszahajtjuk, a tekerés közben végül kicsit összenyomkodjuk. Sütőpapírral bélelt lemezre rakjuk őket. Kicsit hagyjuk pihenni, majd felvert tojással megkenjük.
  4. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 927
elküldve: 6
receptkönyvben: 216
elkészítve: 2/8
Facebookon megjelent: -

szakács

comite

Mióta szakács: 2011.10.12.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: kifli
hasonló kategóriák: buci, bagel, perec, pita, zsemle, briós, édes leveles, croissant, burek, hamburger-buci

egyéb elnevezések

kelt kifli, kelt tejes kifli

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1287
finomliszt 70 dkg
2 tk
cukor 3 ek
tej 3.5 dl
napraforgó olaj 1 dl
friss élesztő 3 dkg
vaj 20 dkg
tojás 1 db